Anasayfa Oyun Chris Roberts Yeni Oyununu Duyuracak!

Chris Roberts Yeni Oyununu Duyuracak!

Uzay gemisi kullanmayı sevenler için 10 Ekim tarihi yeni bir anlam kazandı!

Yeni nesil oyuncular Chris Roberts adını pek tanımayabilirler, ancak oyun tarihine damgasını vurmuş pek çok uzay simülasyonu bu adamın imzasını taşır. Wing Commander, Privateer serileri ve Digital Anvil firması logosuyla en son çıkardığı oyun olan Freelancer, epik uzay operalarından zevk alanların gönlüne taht kurmuş oyunlardır.

Ne var ki Chris Roberts adı bir süredir oyun dünyasında pek duyulmuyordu. En son çıkardığı oyun Freelancer’ın yapımı esnasında iş ortaklarıyla yaşadığı sorunlar ve oyunu istediği kıvama getiremeden piyasaya sürmek zorunda kalışı, bu efsane ismin kendi kabuğuna çekilmesine sebep olmuştu. Ya da en azından çoğumuzun düşündüğü buydu, çünkü gelen haberler hep bu yöndeydi.

Fakat geçtiğimiz günlerde Roberts Space Industries adlı web sitesinin yayına girmesiyle birlikte ortama yayılan haberler, Chris Roberts’ın gerçekte son bir yıldır çok ciddi bir proje üzerinde çalıştığı söylentilerini de ortalığa döküverdi. İşin doğrusu henüz bu yeni oyunun adı ya da içeriği belli değil, sadece internet üzerinde bir dizi tasarım eskizi dolaşıyor. Bu resimlerden yürütülen tahminler, Roberts’ın önceki efsanevi oyunlarına benzer yeni bir uzay operası üzerinde çalıştığı yönünde yoğunlaşıyor. Bazılarına göre bu Eve Online tadında ama ücretsiz bir MMO bile olabilir.

Roberts’ın sitesinde ise sadece bir geri sayım ekranı mevcut. Eğer bir aksilik olmazsa Roberts’ın oyunun resmi duyurusunu 10 Ekim tarihinde yapması bekleniyor. İşin ilginç tarafı, bu tarih aynı zamanda ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan Austin kentinde düzenlenecek olan yıllık Oyun Geliştiricileri Konferansı (Game Developers Conference) ile aynı tarihe denk düşüyor. Eğer Roberts yeni projesini bu konferans bünyesinde tanıtırsa pek sürpriz olmayacaktır, çünkü tüm basının gözü orada olacak.

Not: Sitedeki kod kısmına 42 girin ve devam edin, karşınıza İngilizce açıklama çıkacak. Haberimizde zaten açıklamalara yer verdik. Kayıt olmak için tıklayabilirsiniz…