Anasayfa Haber GoDaddy’e Anonymous Saldırısı !

GoDaddy’e Anonymous Saldırısı !

Go Daddy kullanıcılarına sakin olma çağrısında bulundu.
Go Daddy kullanıcılarına sakin olma çağrısında bulundu.

Dünya’nın en büyük alan adı sağlayan sitelerinden biri olan GoDaddy’e siber-saldırı gerçekleşti.

1997 yılında kurulan GoDaddy, kullanıcılarına alan adı sağlayan bir site. Bugüne kadar site altında 45 milyon alan adı kayıt altına alındı. Bu sayı GoDaddy’i dünyanın en büyük alan adı sağlayan sitelerden biri haline getiriyor. 10 Eylül tarihinde siteye giren kullanıcılar sitenin çöktüğünü farketti. Bunun sebebi ise Own3r rumuzlu Anonymous üyesinin siteye saldırmasıydı.

Saldırının ardından GoDaddy’e bağlı olan bir çok internet sitesi ulaşılamaz duruma geldi. DNS bağlantısını GoDaddy üzerinden alan bir çok site anında çöktü. Site yöneticileri tweetter üzerinden yaptıkları açıklamalar ile kullanıcılarına sakin olma çağrısı yaptı. On milyonlarca sitenin bağlantısını geri kazandırmaya çalışan GoDaddy ise çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Anonymous Own3r'ın attığı Tweet
Anonymous Own3r’ın attığı Tweet

Siteye saldıran Own3r ise Tweetter hesabından GoDaddy’e saldıracağını açıkladı. Anonymous üyesi olduğu anlaşılan kullanıcı, saldırı sebebi olarak sitenin güvenlik ağlarını test etmeyi amaçladığını belirtti. Anonymous grubu bir çok internet sitesine saldırı düzenlemekte. Ancak bu saldırılar internet sansürüne karşı yapılan bir protesto niteliğinde. Own3r adlı kullanıcı attığı tweet’e son olarak “şu an söyleyemediğim başka nedenler de var” cümlesini eklemiş. Ancak halen bu saldırganın GoDaddy’e neden saldırdığı bilinmiyor.

Türkiye Saati ile gece yarısında attığı bir başka tweette, siteye saldırısına devam ettiğini yazdı. GoDaddy, milyonlarca sinirli müşteri ile uğraşırken, saldırgan ise tweetter üzerinden bir çok nefret mesajı almaya devam ediyor. Firma ve firmaya bağlı bir çok internet sitesi yöneticisi saldırganı bulmaya çalışıyor.