Anasayfa Haber Galatasaray, Yandex İle Anlaştı

Galatasaray, Yandex İle Anlaştı

Dünya'da ilk defa bir spor klubü ile arama motoru arasında anlaşma yapıldı.
Dünya’da ilk defa bir spor kulubü ile arama motoru arasında anlaşma yapıldı.

Galatasaray, Yandex ile anlaşarak Resmi Arama Motoru olan ilk Spor Kulubü oldu.

Gözünü Türkiye’ye çeviren Rusya merkezli Yandex sitesi pazar alanını genişletiyor. Yandex, Türkiye’nin en köklü spor klüplerinden biri olan Galatasaray ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşmaya göre Galatasaray taraftarları aradıkları tüm soruların cevabını GSYandex Arama Motoru’nda bulabilecekler. Ayrıca taraftarlar galatasaray.net uzantısıyla biten e-mail adresi alabilecek.

9 Ekim sabah saatlerinde Türk Telekom Arena’da imzalanan anlaşmada Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Yandex  CEO’su Arkady Volozh, Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Galatasaray Spor Kulübü 2. Başkanı Ali Dürüst, Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Yandex Türkiye CEO’su Bogdan Wisniewski bulundu.

Mehmet Ali Yalçındağ imzalanan anlaşmadan sonra ” Galatasaray ile Türkiye’ye birçok ilki getiren Yandex dünyada eşi benzeri bulunmayan bir anlaşmaya imza atarak bugünden itibaren taraftarlarına özel bir arama motoru ve internet portalı sunmaya başlıyoruz. Dünyada bir arama motoru ile bir spor kulübünün böyle bir anlaşma yaptığı daha önce görülmedi ” dedi.

Gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışan Galatasaray Spor Klubünün bu hamlesi, rakibi olduğu diğer takımları da sanal ortama çağırabilir. Temennimiz arama motoru anlaşmasının yanı sıra teknolojik sporlarında Türk takımları arasında gelişmesi.

Sizde GSYandex.com ile arama yapmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.