Anasayfa Haber Eutelsat 21B Uzaya Fırlatıldı!

Eutelsat 21B Uzaya Fırlatıldı!

Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur
Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur

Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge  Başkan Yardımcısı Ali Korur
Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur

Dünya yörüngesinde yeni bir uydu var! Eutelsat’ın yeni 21B uydusu Aralık 2012 içerisinde tem kapasite ile hizmet verecek. İşte yeni Eutelsat 21B uydusunun sunacağı hizmetler…

Eutelsat’ın 21B uydusu, 10 Kasım’da Fransa, Kourou şehrinden uzaya gönderildi. Aralık ayı icinde tam kapasite hizmet verecek uydu, Avrupa, Kuzey Afrika, Orta Doğu’da ve Orta Asya’da, profesyonel video, veri ve devlet uygulamaları sağlayan yayıncılar ve telekom şirketleri tarafından kullanılabilecek.

Avrupalı uydu operatörü Eutelsat Communications’ın 21B uydusu, Ariane 5 roketiyle Fransız Guyana’sının Kourou şehrinden uzaya gönderildi. Uydu atışı tam planlanan saatte, 10 Kasım saat 21.05’te (GMT) gerçekleşti. Eutelsat 21B uydusu, yörüngeye giriş testlerinden sonra Aralık ayı icinde 21.5° Doğu pozisyonunda tam kapasite hizmet vermeye başlayacak.

Eutelsat 21B uydusu atılışı ile ilgili yorumlarında, Eutelsat Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölge Başkan Yardımcısı Ali Korur, şunları söyledi;
“Eutelsat 21B, ticari esnekliğimizi ve toplam kaynaklarımızı neredeyse yüzde 30 artırmak için uzaya yollayacağımız yedi uydunun ilki. Bu yeni uydunun, Avrupa’da, Kuzey Afrika’da, Orta Doğu’da ve Orta Asya’da, profesyonel video, veri ve devlet uygulamaları sağlayan müşterilerimiz için bir referans noktası olacağını söylemekten mutluluk duyuyoruz.”

Eutelsat’ın kapasitesi yüzde 50 artacak…

40 transponderli Eutelsat 21B Ku-band uydusu, 21.5° Doğu pozisyonuna yerleşecek. Eutelsat tarafından 1999’dan beri geliştirilen bu pozisyon, yayıncılar, haber ajansları, telekomünikasyon şirketleri, ve devlet kuruluşları projelerinin seçimi olan sıcak pozisyon haline geldi. Bu aynı zamanda transponder kapasitesinin yüzde 50’den fazla artırmasını sağlayacak. Uydu, görevini başka bir yörünge noktasında sürdürecek olan Eutelsat 21A’nın yerini alacak.

Eutelsat’ın uydu atış programı, Avrupa, Afrika, Asya ve Avustralya arasındaki kavşakta bulunan Eutelsat’ın 70.5° Doğu yörüngesel pozisyonundaki kaynaklarını iki katından fazlasına çıkarmak adına tasarlanan Eutelsat’ın 70B uydusunun Aralık başında planlanan fırlatımıyla devam edecek.