Anasayfa Haber Yahoo’da En Çok Arananlar

Yahoo’da En Çok Arananlar

2012 yılında Yahoo Arama Motoru'nda en çok aratılanlar listelendi.
2012 yılında Yahoo Arama Motoru'nda en çok aratılanlar listelendi.

 

2012 yılında Yahoo Arama Motoru'nda en çok aratılanlar listelendi.
2012 yılında Yahoo Arama Motoru’nda en çok aratılanlar listelendi.

Yahoo, bu sene içerisinde arama motoru üzerinden en çok arananları açıkladı. Sonuçlar oldukça şaşırtıcı.

Google’dan sonra en çok kullanılan arama motoru olan Yahoo bu senenin en çok arananlarını açıkladı. Senenin sonuna damgasını vuran ABD seçimleri aratılanlarda en başta bulunuyor. ABD seçimlerini, Kardashianlar ve iPhone 5 takip ediyor.

ABD’de geçtiğimiz ay yapılan Başkanlık Seçimleri tüm halk tarafından yakından takip edildi. Sadece ABD halkı değil tüm dünya seçimlerin sonucunu merakla bekledi. Haberler ve programlar ile seçim durumu canlı canlı ekranlara yansıtıldı. Ancak sonuçların gidişatını daha detaylı incelemek isteyen kullanıcılar bu konuda internete başvurdu.

Steve Jobs dönemi sonrasında çok konuşulan iPhone 5 en çok merak edilen ürün oldu. Yahoo’da bu ürün hayaliyle yanıp tutuşan kullanıcılar telefon hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için arayışlarını sürdürdüler.

Bir realty show ile ünlenen ve Amerikan sosyetesinin bir numaralı isimlerinden biri olan Kim Kardashian’ın hayatı da insanlar tarafından oldukça merak ediliyor olsa gerek. Yahoo’nun açıklamasına göre Kardashian 2009 yılından beri en çok aratılan 10 kelime arasında bulunuyor. Kim Kardashian’dan sonra en çok aranan isimler Kate Upton ve Kate Middleton oldu.

Yahoo üzerinde en çok aranan komik internet fotoğrafları(internet memesi) arasında Kony 2012, ridiculously photogenic guy, stingray photobomb, mckayla maroney is not impressed aratıldı.

Elektronik ürünler arasında ise Apple’ın ağırlığı hissediliyor. iPhone 5, iPad 3 ve iPad Mini en çok aranan cihazlar arasında. Bunları Samsung Galaxy S3 takip ediyor. Sırasıyla Kindle Fire, iPhone 4 ve Nook Tablet en çok aranan cihazlar arasında bulunuyor.