Anasayfa Mobil Samsung Galaxy S4 Nihayet Açıklanıyor!

Samsung Galaxy S4 Nihayet Açıklanıyor!

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4, 14 Mart-15 Mart gecesi ortaya çıkıyor. İşte Samsung Galaxy S4 tanıtımından önce bilinen bütün detaylar..

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Samsung Galaxy S4 tüketicilerin en çok merak ettiği telefonlardan birisi olarak çok yakında, New York’ta ortaya çıkıyor. 14 Mart tarihinde, Türkiye saat farkıyla ise 15 Mart 02.00’da başlayacak etkinlikte Samsung, yeni amiral gemisi cep telefonunu görücüye çıkartacak.

Samsung Galaxy S4’ün 8 çekirdekli Exynos işlemci, ayrı bir 8 çekirdekli grafik işlemci, 4.99 inçlik SuperAmoled ekran, 2 GB RAM; 13 megapiksel arka kamera, 1080p video çekimi, 2 megapiksel ön kamera, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemiyle ortaya çıkması bekleniyor. Ayrıca Android güvenlik uygulaması Knox’un bu sisteme embeded yani gömülü gelmesi de olası.

Ancak Samsung’un Galaxy S4 için iki farklı işlemci kullanması da olası. ABD ve global pazar için Exynos işlemcilerin alternatifi olarak Qualcomm (ABD) seçmesi mümkün. 1920’ye 1080 piksel ekran çözünürlüğü, yüksek ppi değeriyle keskin görüntü,

Exynos 5 Octa işlemciye tekrar dönersek, big.LITTLE denilen mimari ile 4 1.8GHz yüksek hızlı çekirdek ve 5 1.2 GHz’lik güç tasarruflu çekirdek söz konusu. Cortex A15 ve A7 olarak da adlandırılan bu işlemci çekirdekleri yapısı sayesinde Samsung Galaxy S4, bataryayı büyütmeden daha uzun şarj ömrü ve gerektiğinde daha yüksek işlemci gücü sunabilecek.

Henüz kesinleşmeyen alternatif Qualcomm işlemci ise Snapdragon 600 modeli. LG’nin 5.5 inçlik devi Optimus G Pro’da kullanılan 4 çekirdekli işlemcinin saat hızı çekirdek başına 1.9 GHz.

İlerleyen saatlerde Samsung Galaxy S4 detayları heyecanla beklenirken, dünya devi şirketin bize neler sunacağını hep birlikte göreceğiz. Detayları yine Technopat’ta takip edebilirsiniz…

Önceki haberlerimizde diğer detayları bulabilirsiniz:

Samsung Galaxy S4′ün Tanıtım Tarihi Kesinleşti

Samsung Galaxy S’lerin Kasası Neden Plastik?

Samsung Galaxy S3 ve S4 için Smart Scroll, Eye Tracking

Samsung Galaxy S4′e 2 Metreden Şarj İmkanı!