Anasayfa Haber Sony Asya ve Japonya Birimlerini Birleştirme Kararı Aldı

Sony Asya ve Japonya Birimlerini Birleştirme Kararı Aldı

Sony Japonya ve Asya birimlerini birleştirecek.
Sony Japonya ve Asya birimlerini birleştirecek.

Asya ve Japonya birimleri birleşerek Sony Computer Entertainment Japonya-Asya Departmanı’nı oluşturacak.

Sony Computer Entertainment Japonya ve Asya birimlerini birleştirme kararı verdi. Yeni departmanın başına ikinci başkan Hiroshi Kawano’nun geçireleceği duyuruldu. Asya biriminden sorumlu Hiroyuki Oda’nın da yardımcı başkanlığa getireceği ve karargahın Asya’da kurulacağı açıklandı.

Diğer birimler de Asya ve Japonya’daki market, satış, müşteri ilişkileri ve online servis takımlarına destek vermeye devam edecek. Yeni departmanda çalışacak işçilerin, Sony tarafından belirleneceği belirtildi. Japonya-Asya Departmanı’nı oluşturacak işçilerin bir kısmı başvuruyla alınacak.

Böylece Sony PlayStation 4’ü piyasaya sürmeden önce pazardaki rekabeti artırabilecek. Bu sene pazara birçok yeni nesil oyun konsolu girecek. Sony, işini garantiye almak istiyor olabilir.

Sony’nin fikrini değiştirmeyeceği kesin. Son zamanlarda sıkıntılı günler geçiren Japonya merkezli firma, yeniden yapılanma kararı almıştı. Son finansal çeyrek içerisinde 115 Milyon Dolar kayıp yaşayan Sony, PSP ve PS Vita’dan istediği ilgiyi toplayamamıştı. Yeniden yapılandırmanın getirdiği bir sonuç mu bilinmez ama, Sony kürsü başkanlarından Howard Stringer’ın da bu yaz sezonunda emekliye ayrılacağı duyuruldu.