Anasayfa Haber SEGA Yeniden Konsol Pazarına mı Dönüyor?

SEGA Yeniden Konsol Pazarına mı Dönüyor?

Sega Pluto'nun görüntüleri eski bir Sega çalışanı tarafından sızdırıldı.
Sega Pluto'nun görüntüleri eski bir Sega çalışanı tarafından sızdırıldı.
Sega Pluto'nun görüntüleri eski bir Sega çalışanı tarafından sızdırıldı.
Sega Pluto’nun görüntüleri eski bir Sega çalışanı tarafından sızdırıldı.

SEGA, Pluto adını verdiği yeni konsolun prototipleri üzerinde çalışıyor.

Sega’nın son yıllardaki suskunluğu devam ediyor. Battı batacak denilen firma suyun üzerinde kalmaya çabalıyor. Konsol pazarında en son 1998 senesinde Sega Dreamcast ile giren firma bu hamlesinde başarıya ulaşamamıştı.

Konsol dünyasında ilk defa internet hizmeti sunan Dreamcast’in oyun kodlama yapısının zor olması ve ilerleyen süreçte PlayStation 2’nin gelmesiyle beraber üretimi durdurulmuştu. Dreamcast öncesinde pazara sunulan Saturn ise 2000 yılına kadar kullanıcılarına hizmet vermeye devam etmişti.

Yani neredeyse 10 yıldan fazladır Sega, konsol pazarından uzak. Ancak ortaya yeni bir söylenti çıktı. Saturn konsolu üzerine yapılandırılan Pluto hakkında eski bir Sega çalışanı fotoğraf paylaşımında bulundu. Birebir Saturn konsoluna benzeyen Pluto’nun şu an için 2 adet prototipi olduğu öğrenildi.

PlayStation 4’ün tanıtılmasının ardından gözler Microsoft cephesine çevrilmişti. Halen ortada Xbox 720 hakkında detaylı bilgi yok. Nintendo’nun yeni konsolu Wii U ise ufak adımlarla yükselmeye çalışıyor. Öte yandan Android işletim sistemine sahip Ouya, Valve’in üzerinde çalıştığı iddia edilen ancak ortada net kanıtlar bulunmayan Steam Box, son olarak Xi3 tarafından geliştirilen Piston bu senenin merak edilen başlıklarıydı. 2013 yılı konsol haberleriyle dolup taşarken Sega tarafından böyle bir söylentinin gelmesi merak konusu oldu.

Sega konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak fotoğrafları paylaşan eski Sega çalışanı konsolun içerisinde dahili Netlink desteğinin bulunacağını iddia ediyor. Optik sürücü, iki adet kontrol çıkışı, güç ve reset butonları açıkça belli oluyor.

Fotoğrafta görüldüğü kadarıyla, eğer doğruysa Sega Pluto gelmiş geçmiş en ağır konsollardan biri olabilir. Şimdilik söylenti halinde olan konsol hakkında ilerleyen günlerde daha net bilgilerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz.