Anasayfa Haber PlayStation 4 Sony’e Para Kazandıracak mı?

PlayStation 4 Sony’e Para Kazandıracak mı?

Sony'nin PlayStation 4 macerasında neler yaşanıyor?
Sony’nin PlayStation 4 macerasında neler yaşanıyor?

Sony’nin sıradaki oyun konsolu firmanın yüzünü gülderecek mi?

PS3, 2005 yılında piyasaya sürüldüğünde teknik özellikleri çağın oldukça ilerisindeydi. Sony bir önceki konsolu PS2 ile pazar payını artırmış, Microsoft’a gözdağı vermişti. Microsoft ise Xbox’ını kısa sürede yenileyerek Xbox 360’ı piyasaya sürmüştü. Ama gene de PS3’ün performansı görenlerin ağzını açık bırakıyordu.

Ancak şöyle bir gerçek var ki, Sony PS3’ten para kazanmaya 4 yıl sonra başladı. İlk başta yaptığı yatırım ve harcamalar uzun vadede geri dönebildi. Peki PlayStation 4, Sony’e para kazandıracak mı? Firma son bir yıldır yeniden yapılandırma içerisinde. Geçtiğimiz aylarda birçok çalışan işten çıkarıldı ya da departmanı değiştirildi. Bu yüzden PlayStation 4, Sony için önemli bir hamle olacak.

Sony’den Masaru Kato yaptığı bir açıklamada, PlayStation 3 için çok para harcadıklarının üzerinde durdu. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi PlayStation 3 çağının ötesinde bir donanıma sahipti. Konsol içerisinde IBM tarafından özel geliştirilen bir işlemci seti bulunuyordu. Kato’nun açıklamasında yeni konsolda eldeki teknolojiyi kullanacakları açıklandı. Yani Sony yoğurdu üflemeye karar vermiş. Donanım parçaların bir çoğu farklı firmalara yaptırılıyor. Sony’nin PS4 için katkısı oldukça ufak olacak.

Hatırlarsınız, PS3 piyasaya ilk çıktığında çok pahalıydı. Birçok oyuncu konsolun fiyatından şikayetçiydi. Sony 2009 yılında PS3 Slim’i piyasaya sürdüğünde fiyatı düşürmeyi başarmıştı. Ancak ince konsolun performans bakımından kalın modelinden hiçbir farkı yoktu. Tek değişen şey üretim maliyetinin düşmesiydi. PlayStation 4 hakkında çıkan daha ucuz olacak haberlerinin altında yatan sebep de bu olabilir.

Ortada halen PlayStation 4 görüntüsü yok. Ancak onun hakkında birçok bilgiye sahibiz. Bu açıklamalar ve daha önce yaşananlar göz önünde bulundurulduğuda PlayStation 4’ün atalarından gelen prestiji kullanacağı anlaşılıyor.