Anasayfa Oyun Bu Yıl Ortalığı Sallayacak 5 Oyun!

Bu Yıl Ortalığı Sallayacak 5 Oyun!

2013 yılını yarıladık! Bu yıl bitmeden çıkaması ve piyasayı alt üst etmesi beklenen 5 bomba oyuna yakından bakıyoruz….

1. Battlefield 4

Battlefield 4, AMD kartlarla birlikte geliyor.

DICE’ın göz bebeği olarak bilinen Battlefield serisin bu yılki durağı olan Battlefield 4, sektörün en popüler oyun motoru Frostbite’ın en güncel sürümü ile hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda 17 dakikalık bir oynanış videosu yayınlanan efsane FPS serisinin son ayağı olan Battlefield 4’ün analistler tarafından 14 milyon adet satılması bekleniyor.

Özellikle multiplayer konusunda bir efsane olan Battlefield’ın son oyunu Battlefield 2142’den hatırladığımız Commander Mode‘u geri getiriyor. Bu oyun modunda oyuncular RTS oynar gibi takımlarına emir verebiliyor. Ayrıca söylentilere göre oyunun multiplayer bölümünde kadın karakterler de bulunacak.

Battlefield 4, PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One için piyasaya sürülecek. 29 Ekim’de Amerika’da yayınlanacak olan oyun, Avrupa oyuncularıyla 1 Kasım’da buluşacak.

2. Watch Dogs

watchdogs_screen_02tcm2153800

Ortaya çıktığı E3 2012’yi sallayan ve değişik oyun yapısıyla dikkatleri üstüne çeken Watch Dogs, Ubisoft’un şimdiye kadarki en iddialı oyunu. Oyunculara Open World bir oynanış sunan Watch Dogs, oyuncuların bu dünyadaki çeşitli cihazları hack’leyebilmesi ile farklı bir oyun tecrübesi sunmayı planlıyor.

Oyuncular Watch Dogs’ta şehrin ana bilgisayar sistemi olan ctOS’i istediği gibi kontrol edebilen Aiden Pearce adlı karakteri yönetecek. Bu sistemi hack’leyebilen Aiden, bu yollarla kendisine verilen görevleri tamamlayabilecek. Aksiyonun oyunda önemli bir yer kaplayacağı Watch Dogs’ta oyuncular, gerektiğinde sessiz sedasız görevlerini yerine getirmeye çalışacak.

PC, PS3, PS4, Xbox 360 ve Xbox One için yayınlanacak olan oyun 19 Kasım’da oyuncularla buluşacak.

3. Grand Theft Auto V

gtav (5)

Herhalde bu yılın en çok beklenen oyunu GTA V’tir. Hayranlarının uzun süren beklemelerinin ardından geçtiğimiz sene duyurulan GTA V, 2008’deki son GTA’dan 5 sene sonra oyuncularla buluşacak. (Ek paketleri saymıyoruz.) Son yıllarda iyice sınırları zorlayan grafik ve oynanış geliştirmeleri sayesinde oyuncuları yepyeni bir GTA oyunu bekliyor olacak.

Hayali Los Santos şehrinde geçecek olan oyunda oyuncular üç farklı karakteri yönetecek. Michael, Trevor ve Franklin adındaki bu karakterler arasında istediğimiz zaman geçiş yapabileceğiz. Bu üç karakter arasında görevler sırasında iş birliği olacağı da biliniyor.

Daha önceki hiçbir GTA oyununda olmadığı kadar büyük bir dünyada geçecek olan oyunda canlı bir ekosistem olacak. Ayrıca her GTA oyununda büyük bir yere sahip olan araç kullanımı, GTA V’te iyice geliştirilmiş olacak ve geliştiricilerin deyimiyle daha çok “yarış oyunu” mekaniğine sahip olacak.

Max Payne 3 tarzı bir multiplayer’a da sahip olacak olan GTA V bu sayede oynanış süresini neredeyse sonsuz saate çıkaracak. 17 Eylül’de PS3 ve Xbox 360 platformuna çıkacak olan oyunun, içerisinde Los Santos’un haritasının bulunduğu özel bir versiyonu ön siparişler satışa sunulmıuş durumda.

4. Beyond: Two Souls

beyond-two-souls-logo

Heavy Rain ile adını oyun piyasasına altın harflerle yazdırmış olan Quantic Dream’in Playstation 3’e özel olarak hazırladığı Beyond: Two Souls (B:TS) özellikle Ellen Page modellemesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Aksiyon-Macera tarzından bir oyun olan B:TS, oyunculara  psikolojik gerilim temalı bir senaryo sunuyor.

Oyunumuzun baş karakteri olan Jodie Holmes, çok küçük bir yaştan itibaren Aiden adındaki ruhani bir varlıkla bağlantılı olarak yaşayan biri. Aiden ile bağlantı kurabilen tek kişi olan Jodie’nin 15 yıllık hayatının kontrolü (8 yaşından 23 yaşına kadar.) oyunculara sunuluyor.

Oyunla ilgili ilginç bir detay ise, Quantic Dream’in bir önceki oyunu olan Heavy Rain’de bulunan PS Move desteğinin B:TS’de olmaması. Oyunculara İnteraktif bir deneyim sunmayı amaçlayan Quantic Dream’in neden böyle bir karar verdiği henüz tam olarak net değil.

Sadece Playstation 3’e çıkacak olan B:TS, 8 Ekim’de oyuncularla buluşacak.

5. Command & Conquer

command-conquer-2013-1

Efsane C&C serisi free-to-play olarak sahalara geri dönüyor. İlk duyurulduğunda Command & Conquer: Generals 2 olarak lanse edilen oyun, free-to-play formata dönüştürülmesi planlandıktan sonra sadece Command & Conquer ismini adlı. Oyunla ilgili en heyecan verici detay ise Battlefield 3’e can veren Frostbite 2 motoruyla yapılacak olması.

European Union (EU), Global Liberation Army (GLA) ve Asian Pacific Alliance (APA) adında üç farklı tarafın seçilebileceği oyunda, oyuncuların C&C 4’te bolca şikayet ettiği eksikliklerin (Üs kurmanın kaldırılması gibi.) giderileceği ve klasik C&C oynanışının geri getirileceği duyuruldu.

Victory Games tarafından geliştirilecek olan oyun Sonbahar 2013’te oyuncularla buluşacak