Anasayfa Haber Windows Güncellemesi HTC’ye Yaramadı

Windows Güncellemesi HTC’ye Yaramadı

htc_winpho_s

Microsoft tarafından piyasaya sürülen WP 8 güncellemesi bazı telefonlarda sorun çıkarıyor.

Microsoft geçtiğimiz hafta Windows Phone 8 için hazırlanan GDR 2 (General Release Distribution 2 – Genel Güncelleme 2) güncelleme paketini farklı markalarda sırayla uygulamaya başladı. Bu güncelleme paketi, yıl sonunda çıkması beklenen GDR 3 ile birlikte WP 8 telefonlara pek çok iyileştirme getirecek. Ancak esas Windows Phone 8 işletim sistemi için çıkması beklenen esas büyük güncelleme olan BLUE, 2014 yılından önce gelmeyecek.

Microsoft, GDR 2’nin yayınlanmasına tüm dünya çapında geçtiğimiz hafta başladı. İlk başta Samsung telefonlar hedef alınarak yayınlanan güncelleme, herhangi bir sorun görülmeden yüklendi. Ardından da HTC telefonlar için GDR 2 yayınlanmaya başladı, ancak bu noktada kullanıcılardan çok ciddi şikayetler gelmeye başladı. Gelen raporlara göre, HTC 8S ve 8X modellerinde GDR 2 kurulduktan sonra çok ciddi donma problemleri yaşanabiliyor, hatta bazı durumlarda telefon tamamen “tuğla” olabiliyor. Henüz tam olarak kesin bir rakam belli olmasa da, bu sorunun tüm HTC sahiplerini etkilemediği, piyasadaki 8S ve 8X kullanıcılarının çoğunun başarıyla güncellemeyi yüklediği bildiriliyor.

Microsoft’un konu üzerinde çalıştığı ve HTC’nin de durumla ilgilendiği bildiriliyor. Ne var ki WP 8 telefonların firmanın satışlarında öncelikli bir yere sahip olmaması, problemin gerçek boyutlarının anlaşılmasını önlüyor. Ancak zaten Microsoft’un güncellemeyi yayınlamak için önce Samsung ve ardından da HTC’yi seçmesi, Nokia’yı en sona bırakmasının ardında yatan sebebin bu olduğu da açıkça biliniyor. WP 8 telefonlar her iki firmanın da portföyünde arka sıralarda olduklarından, Microsoft’un esas iş ortağı Nokia için güncelleme yayınlamadan önce diğer markaları deney tavşanı olarak kullanmayı tercih ettiği açıkça biliniyor.