Anasayfa Haber Cygnus Kargo Gemisi Fırlatılmaya Hazır

Cygnus Kargo Gemisi Fırlatılmaya Hazır

Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu'na erzek yardımında bulunacak.
Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu'na erzek yardımında bulunacak.
Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu'na erzek yardımında bulunacak.
Cygnus, Uluslararası Uzay İstasyonu’na erzek yardımında bulunacak.

Orbital Sciences Firması tarafından geliştirilen kargo gemisi, Çarşamba günü fırlatılacak.

SpaceX’ten sonra bir başka özel firma, kargo gemisini Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderecek. Orbital Sciences Firması, Çarşamba günü ilk kargo gemisini uzaya fırlatacak.

İnsansız Antares roketi, NASA’nın Wallops Island Facility merkezinden fırlatılacak. Cygnus adı verilen kargo gemisi 600 Kg ağırlığında. İçerisinde yiyecek, kıyafet ve birçok bilimsel araç-gereç bulunuyor. Çarşamba günü fırlatılan kargo gemisinin Pazar günü Uluslarası Uzay İstasyonu’na varması bekleniyor.

Roketin ve kargo gemisinin test uçuşları Nisan ayında yapılmıştı. Olumlu sonuçlar alınan Cygnus, SpaceX’in Dragon kapsülünden sonra uzaya çıkan ikinci özel kargo gemisi olacak.

NASA, Orbital Sciences ile 1.9 Milyar Dolar’lık bir anlaşma imzalamıştı. Anlaşma gereğince firma, NASA için kargo gemileri inşa edecek. California merkezli SpaceX’in de 1.6 Miyar Dolar’lık bir anlaşması bulunuyor. Firmanın ilk görevi Mayıs ayında hayata geçirilmişti. NASA, yetersiz bütçesi sebebiyle özel firmalarla anlaşma yapıp, uzay projelerine destek olmaya çalışıyor. Şimdilik bu anlaşmaların geri dönüşü uzay ajansı için oldukça verimli oldu.

Orbital Sciences firması daha önce, NASA’nın LADEE Ay Projesi için Minotaur V roketlerini inşa etmişti. Bu roket 7 Eylül’de LADEE uydusunu uzaya çıkarmayı başarmıştı.