Anasayfa Haber Microsoft, Nuance Communications’ı 19.7 Milyar Dolara Satın Aldı

Microsoft, Nuance Communications’ı 19.7 Milyar Dolara Satın Aldı

Microsoft Nuance

Microsoft, Nuance Communications alımı ile yapay zeka ve konuşma teknolojisi alanında önemli bir yatırım yapmış oldu.

Microsoft tarafından Nuance Communications adlı yapay zeka ve konuşma teknolojisi şirketi 19.7 milyar dolar karşılığında satın alındı. Yani geçtiğimiz gün sizlerle paylaştığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Microsoft, Nuance için hisse başına 56 dolar ödeyecek. Bu da şirketin geçen Cuma günü kapanış fiyatı üzerinden yüzde 23 prim anlamına geliyor. Anlaşma Nuance’ın net borcunu da içeriyor. Ayrıca Nuance’ın 19.7 milyar dolarlık alımı, Microsoft’un 2016 yılında 26 milyar dolara LinkedIn satın almasının ardındaki en büyük ikinci satın alım olarak dikkat çekiyor.

Nuance, konuşmayı yazıya dönüştürmek için derin öğrenmeyi kullanan ve kullanıcının sesine uyum sağlayarak zaman içinde doğruluğunu artıran Dragon yazılımı ile tanınıyor. Nuance, Apple dijital asistanı Siri dahil olmak üzere birçok servis ve uygulama için bu teknolojiyi lisanslamış durumda. Dragon’un transkripsiyon doğruluğu açısından endüstri lideri olduğunun da altını çizelim.

Dijital transkripsiyon, uzaktan çalışmadaki artış ile birlikte yeni fırsatlar yaratıyor. Örneğin, video yoluyla gerçekleşen toplantılar sonrasında konuşma metinleri sunmak daha kolay hale geliyor. Zoom gibi üçüncü taraf servisler entegrasyon yoluyla otomatik transkripsiyon sunabiliyor. Büyük ihtimalle Microsoft da yeni teknolojisini Teams’e entegre edebilir ya da Azure bulut servislerinde sunabilir.

Bununla birlikte acil odak noktası, iki şirketin halihazırda birlikte çalıştığı sağlık hizmetleri olacak. Microsoft, 2019 yılında müşterileri için sağlık kayıtlarını dijital hale getirmek üzere Nuance’ın yazılımını kullanarak stratejik ortaklık yapmıştı. Nuance’ın sağlık teknolojisi, tıbbi terminolojiyi belirlemek için ayarlanmış Dragon Medical One platformu da dahil olmak üzere, dünya çapında yarım milyondan fazla doktor tarafından ve ABD hastanelerinin yüzde 77’sinde kullanılıyor.