Anasayfa Oyun Steam Universe’in İlk Gizemi SteamOS Duyuruldu

Steam Universe’in İlk Gizemi SteamOS Duyuruldu

Valve, Steam işletim sistemi SteamOS'u duyurdu.
Valve, Steam işletim sistemi SteamOS'u duyurdu.
Valve, Steam işletim sistemi SteamOS’u duyurdu.

Steam’in bu hafta boyunca duyurusunu yapacağı 3 maddenin, ilki açıldı.

Steam’in yeni projeleri hakkında yaptığı açıklamayı ve kurduğu mini geri sayım sitesini Yeni Steam Ürünleri İçin Geri Sayım Başladı! başlıklı haberimizde duyurmuştuk. Yakın dönemde, Gabe Newell’in LinuxCon sırasında yaptığı konuşmalar da oyuncuların dikkatini çekmişti. Newell, Steambox projesini bir kenara atmadıklarını, üzerinde hala çalıştıklarını söylemişti.

Ardından Valve, mini geri sayım sitesi açarak bu hafta boyunca 3 yeni projenin duyurusunu yapacağını açıklamıştı. İlk duyuru geçtiğimiz dakikalarda açıldı.

SteamOS, Linux temelli bir işletim sistemi olacak.
SteamOS, Linux temelli bir işletim sistemi olacak.

SteamOS Duyuruldu!

Gabe Newell’in Linux hakkında bu kadar atıp tutmasından bazı şeyleri anlamalıydık. Valve, Linux temelli yeni bir işletim sistemi duyurdu. İsmi ise SteamOS. Big Screen sayesinde oyuncuların oturma odasına konuk olan Steam platformu, yeni işletim sistemi sayesinde daha geniş kitlelere ulaşabilecek.

SteamOS’nin tam bir performans canavarı olacağı söyleniyor. Oyunları yüksek çözünürlükte ve tam performansla oynabilmek için özel ayarlarla gelecek. Ayrıca oturma odasında kullanılan herhangi bir cihaza rahatlıkla yüklenip, entegre edilebilecek. Yeni işletim sistemi kullanıcıları tarafından da evrime uğrayacak. Geliştiricilerin sunduğu sürümden bağımsız olarak, SteamOS yenilenebilecek. Yani kullanıcılara rahatlık ve esneklik sağlanacak.

SteamOS ile birlikte 4 yeni özellik de duyuruldu:

  • SteamOS sayesinde, oynanan oyunlar anında Stream Video olarak aktarılabilecek.
  • Müzik, TV dizileri ve filmler için özel altyapı oluşturulacak. Bu sayede Steam’in sadece oyun platformu olmaktan çıkacak.
  • Family Sharing, geçtiğimiz haftalarda duyurulan bir özellikti. SteamOS, Steam Cloud desteği sağlayarak diğer oyuncu nerede olursa olsun oyun paylaşımına izin verebilecek.
  • Aile Ayarları ile kimin hangi oyunlara ulaşabileceğine, kimin yasaklanacağına siz karar verebileceksiniz.

SteamOS, Steam platformunun sağladığı tüm özellikleri sunacak. Yani Steam katalogunda bulunan 3000’den fazla oyun, Game Hub özelliği, arkadaş listesi SteamOS içerisinde bulunacak.

Yeni işletim sistemi 2014’ün başı itibariyle kullanıcılara ücretsiz olarak sunulacak. Daha fazla detaylı bilginin ilerleyen günlerde açıklanacağı belirtildi.

Detaylı bilgi için SteamOS Sayfasına ulaşabilirsiniz.