Anasayfa Makale İncelemeler Asus X79-DELUXE Anakart İncelemesi

Asus X79-DELUXE Anakart İncelemesi

Yazılımlar

Asus’un anakartları, kullanıcı dostu pek çok yazılım yeni nesil içeren Asus AI Suite 3 yazılımı bile birlikte geliyor. Daha önceki AI Suite 2 sürümünden farklı olarak, yazılımdaki tüm detaylar tek bir arayüz altında toplanmış ve erişim son derece kolay.

3

TPU; BIOS haricinde doğrudan işletim sistemi üzerinden hızaşırtma yapılmasını sağlayan bir yardımcı. Kullanıcı dostu/basit yapıdaki arayüzü sayesinde, acemi kullanıcılar bile işlemciyi büyük oranda hızlandırabiliyor:

EPU, otomatik olarak CPU, ekran kartı, sabit sürücüler ve fanlar gibi sistem bileşenleri için en makul seviyede enerji kullanım senaryolarını sunuyor. Bu sayede yüksek miktarda elektirk tasarrufu sağlamış oluyorsunuz:

ASUS tarafından geliştirilen Dual Intelligent Processors 4 teknolojisi: DIGI+ Power Control dijital güç kontrol sistemindeki değişiklikleri yapmanızı sağlıyor:

Fan devirlerinin, bileşenlerin sıcaklığına göre otomatik olarak ayarlandığı FAN Xpert 2:

Pek çok yardımcı arayüz barındıran AI Suite 3 menüsü:

Ai Charger sayesinde, anakart üzerinden iPod, iPhone ve iPad’inizi %50’ye varan daha kısa bir sürede sağlıklı bir şekilde şarj edebiliyorsunuz:

EZ Update, internet üzerinden BIOS güncellemelerini kontrol eden ve USB belleğe aktaran bir arayüz:

Anakart, işlemci ve bellekler hakkında detaylı bilgi veren System Information:

Asus USB BIOS Flashback, anakart üzerinde işlemci, ekran kartı ve bellek gibi herhangi bir bileşen takılı durumda olma bile, BIOS güncellemesine izin veren bir teknoloji. Bunu için sistemin prize takılı ve bekleme konumuna olması yeterli:

USB 3.0 Boost, harici USB cihazların (USB bellek gibi) aktarım hızını % 170’e kadar daha fazla arttırabiliyor:

Network iControl, kullanıcıların oyun oynama, dosya indirme ve internette gezinme gibi farklı ağ kullanım senaryolarına göre ağ trafiklerini kontrol etmelerini sağlıyor.

Remote GO yardımıyla, WiFi bağlantısı üzerinden DLNA destekli cihazlardan HD içerik, müzik ve fotoğrafların paylaşılması ve dosya aktarımını sağlayabiliyorsunuz. Eğer akıllı bir telefon veya tablet sahibi iseniz, yine WiFi üzerinden masaüstü verilerinizi bu cihazlar üzerinden kontrol etme şansına sahipsiniz:

ASUS WebStorage Sync Agent, ASUS Cloud Corporation tarafından geliştirilen bir yazılım. Yazılım sayesinde, ücretsiz olarak 5 GB’lık bultu hizmetinden faydalanabiliyorsunuz. Arkadaşlarınıza tavsiyelerde bulunarak 10 GB’a kadar artış sağlayabilirsiniz. Eğer hizmetten memnun kaldıysanız ve daha yüksek bir depolama alanına ihtiyacınız varsa 50 GB ve 500 GB’lık paketlere ücret karşılığı terfi edebilirsiniz:

Kullanılan CPU, bellek ve anakart hakkında temel bilgiler veren Asus temalı CPU-Z:

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version