Anasayfa Makale İncelemeler Asus X79-DELUXE Anakart İncelemesi

Asus X79-DELUXE Anakart İncelemesi

Sonuç

Asus X79 Deluxe (2)

Sandy Bridge-E platformundan, Ivy Bridge-E’ye geçiş aşamasında işlemciyi bağlayan; artırılmış bellek bant genişliği ve PCIe 3.0 spesifikasyonu haricinde anakart tarafında herhangi bir değişiklik görünmüyor. Yazının başında da bahsettiğimiz gibi, bir önceki nesil Sandy Bridge-E işlemcileri yeni platformdaki soket uyumluluğu sayesinde kullanabiliyorsunuz; ancak işlemciye dahil edilen özelliklerden faydalanamayacağınızı unutmayın.

Hızaşırtma ve oyun meraklıları yanında profesyonel (workstation sistemler) kullanıcıları hedefleyen Asus X79-DELUXE; 8 slotta toplam 64GB 2800MHz’e kadar (hızaşırtma ile) bellek kullanımı, 6 genişleme yuvası (4 x PCIex16, 2 x PCIex1), 12 adet SATA portu (4 x SATA 3GB/s, 8 x SATA 6GB/s), dahili WiFi Wi-Fi 802.11 b/g/n-BlueTooth 4.0 bağlantısı, kullanıcı dostu arayüze sahip UEFI BIOS’u ve geniş hızaşırtma seçenekleri yanında Intel X79 yongasetinin sunduğu Intel Rapid Storage teknolojisini barındırıyor.

Tek kartta x16, çift kartta x16-x16 ve üçlü kurulumlarda x16-x8-x8 bantgenişliği sunan X79-DELUXE, bellek zamanlamalarıyla ilgili sorun yaşadığınızda yardıma koşan MemOK!, BIOS’u fabrika ayarlarına geri döndüren CLR_CMOS, klavyedeki “DEL” tuşuna basmadan direkt olarak BIOS ekranına ulaşmanızı sağlayan DirectKey butonları ve basit bir şekilde işlemci ve bellek hızını artıran TPU, elektrik tasarrufu sağlayan çevre dostu EPU switch’leri Asus’a özgü özelliklere sahip.

Henüz Türkiye’de satışı yapılamayan Asus X79-DELUX’ün yurtdışı fiyatları yaklaşık 350$ seviyesinde. Anakartı; SLI ve CrossFireX çoklu ekran kartı kullanacaklara, hızaşırtmacılara ve özellikle workstation tarzı render, video kodlama ve profesyonel grafik işiyle uğraşan kullanıcılara rahatlıkla tavsiye ederiz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version