Anasayfa Haber Microsoft Yeni CEO’sunu Arıyor

Microsoft Yeni CEO’sunu Arıyor

Ford CEO'su Alan Mullaly

Ford CEO'su Alan Mullaly
Ford CEO’su Alan Mullaly

Steve Ballmer’ın emeklilik tarihi yaklaştıkça, Microsoft’ta yeni başkan arayışı hız kazanıyor.

Steve Ballmer’ın uzun süredir işgal ettiği Microsoft CEO koltuğu yakında boşalacak, ancak yönetim kurulu onun yerine kimi koyacağına karar vermekte zorlanıyor. CEO koltuğuna oturacak kişinin Microsoft’un çok yönlü yapısına uygun olması gerektiği vurgulanırken, bir yandan da hissedarlar arasındaki görüş farkları seçim yapmayı zorlaştırıyor.

Oracle’dan Mark Hurd, Nokia’dan Stephen Elop gibi isimlerin anıldığı arayış sürecinde en dikkat çeken isimlerden biri de Alan Mullaly. Halen Ford’un CEO’su olan Mullaly’nin teklife sıcak baktığı, ancak daha da önemlisi hissedarlar arasında hayli destek bulan bir isim olduğu söyleniyor.

Mullaly, Ford’un başına geçtiğinde şirkete para kazandırmayan bölümleri acımadan budamış, bu sayede Ford’un diğer Amerikan otomotiv firmalarını vuran mali krizden nispeten zararsız çıkmasını sağlamıştı. Microsoft hissedarları içinde ciddi bir grubun Bing ve Xbox operasyonlarından memnun olmadıkları, bunları şirkete para kaybettirdiği için kapatılması gerektiğini savunan ciddi bir grup var. Bu grubun Mullaly’nin CEO olmasını istedikleri, koltuğa oturduğunda Ford’da yaptıklarını yineleyeceğini umuyorlar.

Tabii henüz herhangi bir adayın adı kesinlik kazanmış değil, bir süre daha bu durum gizli toplantılarla devam edecektir. Ancak Microsoft’un direksiyonuna kim geçerse geçsin, hızla deri değiştiren endüstride işinin hiç kolay olmayacağı da kesin.