Anasayfa Haber Ubisoft’tan Şok Açıklamalar

Ubisoft’tan Şok Açıklamalar

Ubisoft'un yetkili isminden sıradışı açıklamalar geldi.Ubisoft'un yetkili isminden sıradışı açıklamalar geldi.
Ubisoft’un yetkili isminden sıradışı açıklamalar geldi.

Ubisoft firmasından Sylvain Trottier’ın açıklamaları, PC oyuncularını kızdıracak cinsten.

Ubisoft, Assassin’s Creed IV: Black Flag’in getirdiği gazla oyun pazarında yeniden üst sıralara çıktı. Watchdogs’u 2014’e erteleyen Ubisoft, yeni yıl ile de hızlı bir yükseliş yakalayacağa benziyor. Ancak Assassin’s Creed IV’ün yapım ekibinden sorumlu Sylvain Trottier’in yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Bu açıklamalar özellikle PC oyuncularını kızdıracak cinsten.

Assasin’s Creed’in son oyunu Black Flag’in PC performansının oldukça düşük olduğu söyleniyor. 1080p çözünürlükte bile 60fps kaliteyi yakalamak oldukça zor. Oyuncular bunun optimizasyon hatalarından kaynaklandığını düşünüyor. Ancak Trottier’in açıklaması bu iyi niyetli düşünceleri ortadan kaldırabilir.

Slyvain Trottier, oyunları PC platformu için optimize etmelerinin öncelikleri olmadığını söyledi. Yeni nesil oyun konsollarını göstererek, bu platformların PC’lerden daha iyi ayrıcalıklar sağladığını söyledi. Bu sayede mühendislerin PC’lerde uğraştıkları kadar yeni nesil cihazlarda uğraşmadığını söyledi.

Slyvain Trottier'ın neden böyle bir açıklama yaptığı bilinmiyor.
Slyvain Trottier’ın neden böyle bir açıklama yaptığı bilinmiyor.

Trottier “PC’de performans önemli değildir. Çünkü asıl önemli olan hızlı olması değil daha iyi bir ekran kartına sahip olmanızdır. Yeni nesil konsollardan birini aldığınızda, bu düşünceden de vazgeçebilirsiniz” dedi.

Ubisoft’tan böyle bir açıklama gelmesi elbette PC oyuncularını kızdırdı. Çünkü Assassin’s Creed ve öncesindeki Prince of Persia serileri, PC platformunda oldukça keyifle oynanan serilerdi. Trottier’in PC’leri ikinci hatta üçüncü plana atması, tüm okları Ubisoft üzerine çekebilir.

Hatırlarsanız, 2010 yılında firmanın DRM açıklamaları da oyuncuları ayaklandırmıştı. Ubisoft markasına sahip oyunların dijital olarak sadece 1 kez indirilebilmesi ve U-Play’in dar görüşlü çalışma prensipleri, oyunculara saç baş yoldurtmuştu.

Bakalım Ubisoft, bu açıklamalara yönelik bir düzenleme yapacak mı? Eğer yapmazsa, pazarın önemli bir bölümünü oluşturan PC oyuncuların gazabını üzerine çekmiş olacak.