Anasayfa Haber Microsoft Winamp’a Sahip Çıkıyor

Microsoft Winamp’a Sahip Çıkıyor

Microsoft'un Winamp'ı satın almak istediğine dair bazı haberler dolaşıyor.
Microsoft’un Winamp’ı satın almak istediğine dair bazı haberler dolaşıyor.

Winamp’ın kapatılma kararını kabul edemeyenler hemen üzülmesin. Microsoft, Winamp’ı satın alabilir.

AOL firmasına bağlı Winamp’ın kapatılacağı haberini birkaç gün önce öğrendik. Bir zamanların popüler medya oynatıcısı platformu 20 Aralık 2013 tarihinden itibaren kullanım dışı kalacak. Halen vaktiniz varken, son sürümünü Winamp’ın resmi sitesinden indirebilirsiniz.

Winamp’ın kapatılması elbette, piyasadaki diğer medya platformların işine gelecek. Ancak onları kızdıracak bir haber ortaya çıktı. Microsoft’un Winamp ve Winamp’a bağlı uygulamalarla ilgilendiği söyleniyor. Yani işin özünde Microsoft, Winamp’ı satın almak istiyor.

AOL, 1999 yılında Winamp’ı 80 Milyon Dolar’a satın almıştı. Winamp’ın şu anki değeri bilinmiyor. Ancak Microsoft’un AOL ile irtibat kurduğu ve fiyat öğrenmeye çalıştığı belirtildi. Winamp üzerinden stream radyo yayını yapmayı sağlayan Shoutcastin de bu olası anlaşma içerisinde olacağı söyleniyor.

Microsoft son zamanlarda uygulamalar konusunda yeniliklere gidiyor. Daha önce Nokia Music üzerinde bazı düzenlemelere gideceği duyurulmuştu. Xbox Music ile Nokia Music’in birleştirileceğine dair söylentiler de mevcut. Eğer Redmond merkezli firma Winamp’ı da ekibe katabilirse, oldukça güçlü bir konuma yükselebilir.

Winamp son yıllarda belki müzik oynatma listesi olarak kullanılmıyordu. Ancak, Shoutcast özelliği ile herkes radyo yayını yapabiliyordu. Bu özelliğin Microsoft’a bağlı ürünlere gelirse, oldukça farklı bir pazarla karşılaşabiliriz. Örneğin Lumia telefonuna yüklenen Winamp uygulaması ile canlı radyo yayını yapabilmek oldukça keyifli olurdu.

Şimdilik bu haber söylenti olarak dolaşıyor. Ancak haberin kaynağının doğruluğunun da yüksek olduğu belirtiliyor.