Anasayfa Oyun Windows Phone İçin Solitaire, Mayın Tarlası ve Mahjong Sunuldu

Windows Phone İçin Solitaire, Mayın Tarlası ve Mahjong Sunuldu

Solitaire

Microsoft, mobil platformu olan Windows Phone için Solitaire, Mayın Tarlası ve Mahjong oyunlarını sundu.

Microsoft, efsane oyunlarını yaşatmaya devam ediyor. İşyerlerinde veya interneti olmayan, sürekli bilgisayar başında oturmak zorunda olanlar için vazgeçilmez olan oyunlar yeniden piyasaya sürülüyor. Windows’un varoluşundan bu yana tılsımını kaybetmeyen oyunlar, artık Windows Phone için de sunuldu.

Solitaire, Mahjong ve Mayın Tarlası oyunları, 2012 yılında Microsoft tarafından Windows 8 için de sunulmuştu. Arayüzüne modern bir görünüm katılan ve Xbox Live etkileşimleri sağlanılan bu klasik oyunlar, Microsoft’un mobil cihazlar için olan işletim sistemi Windows Phone’da da oynanabilecek.

Microsoft’un blogunda yazanlara göre oyunların Windows Phone’daki sürümleri, Windows 8 sürümlerine benziyor. Ancak mobil platforma özel olarak oyunlara geçiş özelliği eklenmiş. Yani oyuna telefondan başlayıp tabletten devam edebilir, PC’ye geçip oyunu duraklatabilirsiniz.

Daha öncesinde Windows Phone için Mayın Tarlası oyunu bulunuyordu. Ancak bu yeni sürüm, Windows 8 portuyla uyumlu. Konu klasik oyunlardan açılmışken şunu da not düşelim: Kanada’daki Windows 8.1 veya RT işletim sistemli cihazlara sahip kullanıcılar için Microsoft Bingo isimli bir oyun daha mevcut. Kanada dışı bölgelerde indirilemeyen oyunun neden indirilemediği hakkında bir bilgi bulunmuyor.