Anasayfa Makale İncelemeler MSI A88XM-E35 Anakart İncelemesi

MSI A88XM-E35 Anakart İncelemesi

BIOS 

MSI A88XM-E35’in ClickBIOS 4 BIOS sürümü UEFI BIOS’u kullanıcı dostu bir arayüze sahip. İlave olarak dokunmatik ekran desteği var ve arayüz buna uygun tasarlanmış. Bunun yanında ek bir yazılımla Windows üzerinden BIOS’u kontrol edebiliyorsunuz. Ancak seçilen ayarların aktif olması için sistemi yeniden başlatmak gerekiyor.

MSI A88XM-E35 (15)

28 Yorumlar

  1. Haluk abi rica etsem Powercolor R9 290 PCS+ ile ilgili görüşlerini söyler misin? Perşembe günü bir aksilik çıkmaz ise alıyorum da. :P

    • İncelemiş olsaydım olsam net bir yorum yapardım. Soğutucu tasarımına bakarak, referans tasarımdan çok daha iyi sıcaklık değerleri alacağın aşikar. Şimdiden hayırlı olsun :)

      • Peki hocam en azından diğer sitelerin incelemelerinden yola çıkarak bir şeyler söyleseydin sevinecektim. :(

        Bir de Haluk abi yeni monitör alana kadar mevcut VGA monitörüm ile idare etmek zorundayım da bu yüzden DVI->VGA dönüştürücü bakıyordum ama bu monitör kablolarında dişi/erkek olaylarının anlatıldığı bir rehber var mı? Aradım aradım bulamadım da.

        • Yükte ortalama 65-68 santigrad derece sıcaklık değeri ve 1150MHz’lik stabil oc performansı. Referans tasarımın 947MHz’de çalıştığını düşünürsek, oc ile çıkılan 1150MHz’lik skor PowerColor için iyi sayılır. 203MHz’lik artış. Sonuçtu bu kart Lightning değil :)

          Yükte 42dBA gürültü üretiyor. Ölçümleme nasıl yapıldı bilmiyorum (genellikle desibel ölçeri kartın burnuna dayarlar) ama bu değer kasa içinde daha da azalacaktır. Kasa içinde tahmini 38dBA ile kabul edilebilir bir ses düzeyi elde edersin.

          Okuduğum kadarıyla kart, ortalamanın üzerinde. Lightning ve DirectCu arasında bir yerlerde.

          DVI/VGA için rehbere gerek yok. Sonuçta dijital sinyali analoğa çeviriyorsun. Elinde yoksa mail adresime iletişim bilgilerini yaz, yarın gönderirim.

          • Çok teşekkür ederim tekrardan, DVI/VGA dişi/erkek olayında uçları karşılaştırdım ve doğru olan kombinasyonu buldum.

            Dönüştürücü konusunda ise perşembe günü ekran kartını alırken beni yalnız bırakmayacak olan Seyit Öktem’de fazladan varmış, bu konuda yardımcı olacak bana; çok teşekkür ederim teklifin için.

            Onun dışında TR’de hâlâ Powercolor R9 290 PCS+ incelemesi yapılmadı, ilkler yine Technopat üyelerinden gelecek! :D Mini-inceleme olarak temel bilgiler ile (ekran kartı hakkında, gpu-z vs.) başlar ve detaylı bir inceleme yazarak sonlandırırız. :P

          • Hocam müsaitseniz Orkun Sekendiz üzerinden bana ulaşabilir misiniz acaba Skype aracılığı ile? Çok teşekkür ederim, DVI–>VGA konusunda sıkıntım var da alabileceğim bir yer bulamadım :(

          • Abi çok afedersin ama şuanda oturduğumuz apartmanda telefonlar çekmiyor, hatta Turkcell’de buna ait bir kayıt bile mevcut ama umursayana tabi…

            Mail atabilirsen ya da skype’da ekleyebilirsen ses ya da bağlantıda herhangi bir sıkıntı olmadan rahatça konuşabiliriz abi.

            revoland [at] windowslive.com / Skype: revolutionland

            tekrar teşekkür ederim

          • Başının ağrısı geri döndü :P

            Kablo ile olmayacak abi bu iş, tamam belki olacak ama artık DVI-D –> VGA kablosunu bulsam bile çalışmayacakmış gibi bir his var içimde çünkü ne zaman farklı bir yöntem denesem bir aksilik çıkıyor; bende en sonunda monitör almaya karar verdim. Eğer bir aksilik çıkmaz ise ve en azından %25 indirim olursa Pazartesi ya da Salı günü alacağım.

            İlk başta bütçe olarak 500 TL düşünmüştüm ve Vatan üzerinden VN247H modeline karar kılmıştım ama limit konusunda sıkıntı çıkmaz ise bütçemi 800 TL’ye çıkartabilirim (bir tanıdığımın kredi kartı ile 9 taksit yaptıracağım, bir kaç taksit sonrasında topluca kapatacağım) şimdi kilit soru şudur abi: VN247H nasıl bir monitördür? 800 TL’ye kadar onun yerine şunu alırsan çok daha iyi olur diyebileceğin bir monitör var mı? Vatan üzerinden olmak zorunda değil, aynı gün kargoya versinler yeter.

            İlgin için çok çok teşekkür ediyorum tekrardan.

            Aah, birde eğer VN247H modeli dersen içerisinden HDMI kablosu çıkmıyor, bu konuda da bir öneriye ihtiyacım var.
            Şimdi monitör satın alma rehberini yapmış olsaydın bakacaktık oradan gerek monitör seçimi konusunda gerek HDMI sürüm farkları konusunda gerek DVI, DP, HDMI farkları arasında her konuda bilgi sahibi olacaktık. :'(
            =D

            Oooo, ben bu inceleme hakkında yorum yapmamış mıyım? MSI A88X serisinde 6 GHz bariyerini geçip rekor kırdı anakartın Gaming modeli olmasına rağmen. :P

          • Asus VN247H = 497 tl

            23.6″, 1ms tepki süresi, 80.000.000:1 dinamik kontrast, 250 cd/m2 parlaklık, 0,2715mm piksel aralığı.

            Asus VK278Q = 827 tl

            27″, 2ms tepki süresi, 10.000.000:1 dinamik kontrast oranı, 300 cd/m2 parlaklık, 0,311mm piksel aralığı. + PIP, Webcam, 3watt hoparlör, 85hz.

            Bana sorarsan 27″ modeli daha mantıklı görünüyor.

            Ekran kartının 1.4a destekli HDMI çıkışı var. 1.4 uyumlu kablo aldığın zaman sorun kalmaz.

          • Tekrar teşekkür ederim Haluk abi, en kısa zamanda monitör işini halledip ekran kartını incelemek dileğiyle. :D

          • Hocam müsait olduğunda bana dönüş yapar mısın, 2 saat içerisinde VN247H ve civarı için 500-600 TL ayarlamış olacağım da ama Vatan’da monitör kategorisinde %25 indirim yok maalesef aşırı oynuyor fiyatlar, bir kaç monitör bakabilir miyiz birlikte?

          • Hocam 2 tane buldum tercih edilebilinecek, en azından öyle düşünüyorum.

            AOC E2461FWH
            BENQ RL2450H-B

            AOC’un incelemesi hatta Recep Baltaş ve Ali Güngör tarafından yapılmış, güzel gözüküyor ama yine de senin önerilerini/tavsiyelerini duymak isterim.

          • Cumartesi indirimini bekle. Diğer monitörler de güzel ama; 497 tl’ye Asus varken, diğerlerini almak yanlış olur. Acele etme.

          • 520 TL’den ASUS VX238H buldum, almalı mıyım yoksa illaki VN247H mı olmalı? :P

          • İkisinin de panel yapısı aynı. Alınabilir.

            23″le 23.6″ arasındaki fark, hissedilmeyecek kadar az.

          • Ben o yorumu silmiş ve hafta sonunu beklemeye başlamıştım, vay “Guest” vay! :D

            Haluk abi DVI-D –> VGA dönüştürücü aparat teklifin hâlâ geçerli ise Facebook üzerinden adres bilgilerimi bıraktım, tekrar teşekkür ederim bu teklifin için.

  2. Haluk abi selamlar.Desteğine ihtiyacım var.Forumda da açtım gerçi konuyu ama kimse birşey yazmadı.Şu anda elimdeki sistem ;

    İşlemci Intel Core 2 Quad Q9400 2.66 ghz

    Anakart Foxconn PRODUCT : Motherboard : Details

    Psu 300 watt Casper pc ile gelen kendi güç kaynağı

    Ram 4gb ddr2 kullanılabilir miktar 3,24 gb yazıyor sistem özetinde

    Ekran kartım bozuldu şu anda anakarttan kullanıyorum.

    İleride videoda bahsedildiği gibi amd apu bir sistem toplamayı
    düşünüyorum ancak su an için o sisteme ayıracak bütçem yok. AMD Sistem Toplama Rehberi – YouTube

    Benim sorum şu an elimde ekran kartsız ve 300w güç kaynaklı pc’ye

    R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı – PCI-E – Ekran Kartları – Vatan Bilgisayar

    ekran kartı alırsam ( ileride toplayacağım amd sistemde apu ile crossfire olabiliyormuş galiba ?? )

    1-Elimdeki anakartla ve psu ile bu ekran kartı çalışır mı ?

    2-Eğer psu yetersiz olursa ve yeni psu alırsam birlikte yeni ekran
    kartını bu anakarta taktığımda 4gb ddr2 ramlerle alacağım performans
    oyun açısından ne düzeyde olur ?

    3-Elimdeki anakarta ssd takılabiliyor mu ?

    • 1- AMD’nin resmi açıklamasında sadece R7 240 ve 250 modelleri ile Dual Graphics yapılıyor. Ancak yurtdışında R7 260X’le yapılan testler var.

      2- Tam yükte ekran kartı 115 watt, işlemci ise 95 watt tüketiyor. Toplam 210 watt yapar. gerçek 300 watt veren bir güç kaynağı olsa yeter derdim ama Casper marka güç kaynağına hiç güvenme. Sistem her an elinde kalabilir.

      3- Bu sistemle ekran kartından tam verim alamazsın. Oyun oynatır ama darboğaz sıkıntısı yaşayabilirsin.

      4- SATA yuvası olan tüm anakartlara SSD takılır. Ancak senin anakartının yuvaları SATA 3Gb/s destekliyor. Takar ve kullanırsın ama performans biraz düşük olur.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version