Anasayfa Haber Samsung Şimdilik Vazgeçti!

Samsung Şimdilik Vazgeçti!

Cetvel Benchmark

Samsung’un benchmark testlerinde aldığı yüksek skorlar şimdilik geçmişte kalmış gibi görünüyor.

Elektronik dünyasında benchmark testlerine müdahale edilmesi alışılmadık bir durum değildir. Az rastlansa da firmaların bazen benchmark testlerine özel tepkiler verecek sürücüler hazırladığı, böylece benchmark sonuçlarını belli bir oranda şişirdikleri biliniyor. Nitekim geçtiğimiz yaz Samsung’un da özellikle Galaxy S4 gibi amiral gemisi modellerinde benzer bir çalışma yaptığına dair söylentiler çıkmıştı.

Bazı Samsung telefonlar çeşitli benchmark testlerini algıladıklarında işlemcilerini doğrudan tam kapasiteyle çalıştırmaya başlıyorlardı. Android 4.2 ve 4.3 sürümlerinde gözlemlenen bu durumun bir hile mi, yoksa yazılımsal bir yan etki mi olduğu asla tamamen ortaya çıkmadı. Ancak sonuçlar ortadaydı, Samsung cihazlar testlerde işlemcilerini tam güçle çalıştırıyorlardı ve bu da test sonuçlarına yansıyordu. Ne var ki bu performans rakamları devamlı kullanımda elde edilebilecek sonuçlar olmadığından, tüketiciler arasında Samsung’a karşı bir güvensizlik oluşmasına sebep oldu.

Şimdi görünen o ki, Android 4.4.2 sürümünün gelişiyle birlikte, Samsung cihazlarda rastlanan bu durum geçmişte kalmış. Bu yeni sürümü çalıştıran Samsung cihazlar öncekilere oranla % 10 ila 18 arasında daha düşük benchmark sonuçları veriyorlar. Çünkü benchmark programları çalışmaya başladığında işlemciler eskisi gibi doğrudan tam kapasiteye çıkmıyor, sadece yük bindiği kadar hızlanıyor. Anlaşılan Samsung yeni sürümde bu suni artışa sebep olan kodları yazılımdan çıkarmış. Ancak ilerleyen sürümlerde de durum böyle devam edecek mi, onu bekleyip görmemiz gerekecek.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version