Anasayfa Haber Twitter Yasağı Kaldırıldı!

Twitter Yasağı Kaldırıldı!

Twitter Türkiye

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar ardından, 14 gündür devam eden Twitter yasağı sonlandırıldı.

20 Mart 2014 tarihinde yasaklanan Twitter, yasağı Anayasa Mahkemesi’nin dün verdiği Erişimin engellenmesi ifade özgürlüğünün ihlali kararının ardından yeniden açıldı.

Bilgi Teknolojileri Kurulu’na (BTK), ulaşan mahkeme kararı sonrasında, engellenen Twitter sayfası yeniden kullanıma açıldı. YouTube’a verilen yasak kararı konusunda ise henüz bir açıklama yok. Ancak Anayasa Mahkemesi’nce verilen Erişimin engellenmesi ifade özgürlüğünün ihlali kararının aynısı YouTube için de geçerli olacak gibi gözüküyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan yapılan resmi açıklamada “Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda ‘Twitter.com’ internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır” sözlerine yer verildi.

Daha öncesinde Türk İnternet Servis Sağlayıcıları’nın DNS bağlantılarını engellediğini de sizlere aktarmıştık. Google’dan DNS Açıklaması başlıklı haberde, sadece internet sitelerinin değil DNS bağlantı noktalarının da engellendiği ortaya çıkmıştı. Bu kararlar ve çıkacak kararlar doğrultusunda, engellenen DNS noktalarının trafiğe açılıp, açılmayacağı henüz bilinmiyor.