Anasayfa Haber Kıyamet Alametlerine Bir Yenisi Eklendi

Kıyamet Alametlerine Bir Yenisi Eklendi

tetrad-tutulma

Kırmızı Ay, İncil’e göre kıyamet alametlerinden birisi. NASA’ya göre ise 500 yılda sadece 3 kez gerçekleşmiş nadir bir kozmik olay.

Önce Maya Takvimi’nin bitişi gösterilip kıyamet kopacak denildi. Sonrasında ise İskandinav mitolojisindeki Ragnarok tarihinin yaklaştığı ve bu yüzden tüm gezegenin yok olacağı öne sürüldü. Şimdi ise yeni bir kıyamet alametimiz var.

Eğer Perşembe gecesinden itibaren gökyüzünden turuncu renkli bir yıldız görürseniz, yüksek ihtimalle bir yıldıza değil Mars’a bakıyor olacaksınız. Tetrad olarak bilinen nadir bir kozmik olay sebebiyle, Mars, Dünya ve Güneş aynı hizaya gelecek. Mars’ın bu kadar parlamasının sebebi ise bu. Mars ile Dünya arasındaki mesafe 87 Milyon Km’e düşecek. Bu sebepten ötürü gökyüzünün en parlak yıldızlarından biri gibi gözükücek.

Ancak bu kozmik olaylar farklı yorumlamalara sebebiyet verdi. Özellikle Hristiyan inanışına ve İncil’e göre gökte kırmızı Ay’ın yükselmesi, kıyamet alametlerinden en büyüğü. Kırmızı ay ortaya çıktığında, İsa yeniden dirilecek ve kıyamet kopacak.

4 Kırmızı Ay olarak tanımlayabileceğimiz Tetrad, bugüne kadar 500 yıl içerisinde sadece 3 kere gerçekleşti. NASA’nın açıklamasına göre bu hizalanmadan ötürü Ay zaman zaman kırmızı-bakır renk alacak. Perşembe gecesi başlayacak hizalanmanın ardından, kozmik geçiş 28 Eylül 2015 tarihinde sona erecek.