Anasayfa Haber Qualcomm, Wilocity Firmasını Satın Almakla İlgileniyor

Qualcomm, Wilocity Firmasını Satın Almakla İlgileniyor

wilocity

Yeni çıkan bir habere göre Qualcomm, kablosuz yonga üreticisi Wilocity’i satın almak istiyor.

Qualcomm, bünyesine bir başka yonga üreticisini katmak için kesenin ağzını açtı. Yüksek hızda işlem yapabilen kablosuz yongalar üreten Wilocity firması için 300 Milyon Dolar’lık bir çek yazıldığı söyleniyor. Açıklamalara göre Qualcomm, Wilocity ile uzun zamandır ilgileniyor.

Wilocity, İsrail, Caesarea merkezli bir firma. 60 GHz frekans hızında multi-gigabit özelliğe sahip kablosuz yongalar üretiyorlar. Bu yongalar mobil işlemler, tüketici elektroniği gibi pazarlarda rağbet görüyor. Daha hızlı video akışı ve veri transferi sağlanıyor.

Wilocity ilk kez Silikon Vadisi’nde parladı. Dell, firmanın ürettiği yongaları kullanan ilk bilgisayarları piyasaya sundu. Daha sonrasında Cisco, Marvell Technology, Pegatron, Benchmark Capital, Squoia, Vingatege Investment Partners ve Tallwood Partners gibi irili ufaklı firmalardan toplamda 105 Milyon Dolar yatırım aldı. Qualcomm, hali hazırda Wilocity’nin yatırımcıları arasında bulunuyor. Ancak firma, Wilocity’i tamamen kanatları altına almak istiyor gibi gözüküyor.

Henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak söylentilere göre Wilocity ve Qualcomm arasında bir anlaşma süreci olduğu iddia ediliyor.