Anasayfa Haber Luuuk Trojan, Türkiye’yi de Etkiledi!

Luuuk Trojan, Türkiye’yi de Etkiledi!

banka-kasa

Avrupa’daki bankalardan toplamda 500.000 Euro çalan Luuuk virüsü, Türkiye’deki müşterileri de etkiledi.

Kaspersky Lab’ın, Global Araştırma ve Analiz Ekibi’nin ortaya çıkardığı Luuuk Trojan, 1 haftalık süreç içerisinde birçok Avrupalı bankayı etkiledi. İlk defa 20 Ocak tarihinde fark edilen Luuuk Trojan, bankalardan toplamda 500.000 Euro para çaldı. C&C sunucunun 1 hafta geç bulunduğu düşünülüyor. Yani saldırıların tam başlama tarihinin 13 Ocak olduğu belirtiliyor.

Etkilenen ülkelerin başında İtalya ve Türkiye geliyor. Araştırma sonucunda 190’dan fazla kurbanın olduğu ortaya çıktı. Hesap başına 1.700 ile 39.000 Euro arasında bir para çalındığı belirtilmekte. Siber suçluların rahatlıkla online bankacılık işlemlerine giriş yaparak, paraları kendi hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı. Sahte hesaplara aktarılan paralar müşterilerin banka hesaplarına ciddi darbe vurmuş oldu.

Kaspersky Lab güvenlik uzmanlarından Vicente Diaz, saldırganların iz bırakmamak için karmaşık yazılımlar kullandığını belirtiyor. Diaz’a göre Zeus yazılımın Citadel, SpyEye, IceIX gibi sürümleri kullanılarak, iz takibi ortadan kaldırıldı. Saldırıda kullanılan Luuuk Trojan’ın da Zeus’un karmaşık bir sürümü olduğuna inanılıyor.