Anasayfa Haber Google Artık Bitcoin Kurunu da Gösterecek

Google Artık Bitcoin Kurunu da Gösterecek

bitcoin-google

Teknoloji devleri Bitcoin’in kullanım alanlarının artmasına seyirci kalmıyor.

Sanal para birimi denilince akla gelen ilk isim Bitcoin oluyor. Son birkaç yıl içerisinde Bitcoin’in yükselişi durdurulamaz bir seviyeye geldi. Başta devletler olmak üzere birçok kurum ve kuruluş, Bitcoin’in kullanılmasına yönelik düzenlemeler yapmaya çalışıyor. Yasaklamanın bir çözüm olmadığı artık herkes tarafından biliniyor.

Google Now ile birlikte kullanıcılara sunulan Knowledge Graph sayesinde kullanıcılar Bitcoin kurunun ne kadar olduğunu öğrenebilecek. Kullanıcılar hali hazırda Google’ın arama motoru ya da ona bağlı servisler aracılığıyla Euro, Dolar gibi para birimlerinin kurlarını öğrenebiliyordu. Aynı durum Bitcoin için de geçerli olacak.

Google ve Coinbase arasında yapılan anlaşma sayesinde, dev arama motoru 1 Bitcoin’in kaç Dolar’a, Euro’ya ya da Türk Lira’sına denk geldiğini açıklayacak. Bunu akıllı telefonunuzdan ya da Android Wear cihazlarınızdan öğrenebileceksiniz.

Bu anlaşma oldukça mantıklı bir hamle. Dediğimiz gibi Bitcoin’in kullanım alanları artıyor. Ancak doğru düzgün bir kur grafiği çıkarılamıyordu. Coinbase’in Google ile olan anlaşmasıyla birlikte en doğru Bitcoin kurunu öğrenmek artık çok kolay olacak.