Anasayfa Haber Ford, BlackBerry’den Vazgeçti

Ford, BlackBerry’den Vazgeçti

ford_blackberry

BlackBerry bir zamanlar hükmettiği kurumsal pazarda da kan kaybediyor.

Bir süredir hayatta kalma mücadelesi veren BlackBerry, geçtiğimiz günlerde Almanya’daki araç içi teknolojiler üzerine çalışan laboratuvarlarını içindeki personelle birlikte Volkswagen markasına satmıştı. Ardından şirketin son tüketiciye olan satışlarında umulan yükselişin yakalanamadığı ortaya çıkmıştı. BlackBerry en son geçtiğimiz günlerde kurumsal pazara daha fazla ağırlık vereceğini duyurmuştu.

Aslında kurumsal pazarda eskiden beri sundukları güvenlik seçenekleri nedeniyle BlackBerry hayli iddialı bir markadır. Ne var ki geçen yıllarla birlikte rakipleri de boş durmadılar ve bu konudaki açıklarını kapatmaya başladılar. Android ve IOS işletim sistemleri zaman içinde ihtiyaç duydukları kurumsal güvenlik sertifikalarını almayı başardılar. Microsoft ise zaten eskiden beri kârının en büyük kısmını kurumsal pazardan elde ettiğinden, bu konuda gayet tecrübeli. Windows Phone 8 işletim sistemi de kurumsal pazar payını artırmaya devam ediyor.

Tabii diğer markaların kurumsal pazar paylarını artırmaları, eskiden bu alanda en baskın firma olan BlackBerry’nin pay kaybetmesine sebep oluyor. Nitekim geçtiğimiz günlerde Ford firması da BlackBerry’den Apple’a geçme kararı aldığını açıkladı. Ford tarafından kurumsal telefonlarla donatılmış olan toplam 3,300 personel çok kısa bir süre içinde IOS işletim sistemi kullanan iPhone telefonlarla donatılacaklar

Ford bu geçişi hızlandırması için özel mühendisler de tutmuş ve BlackBerry’den iPhone’a geçişin 2015 başında tamamlanması hedefleniyor. Firma adına açıklama yapan Sara Tatchio, bu geçişin daha güncel ve personelin tüm ihtiyaçlarına hitap edecek bir cihaza duyulan ihtiyaç nedeniyle yapıldığını söyledi. Her ne kadar 3,300 telefon BlackBerry ya da Apple için çok ciddi bir rakam olmasa da, Ford gibi bir firmanın hareketleri şüphesiz piyasada ciddi etkiye sahip. İşin daha da ilginç yanı, Ford bu yılın ilk aylarında araç içi sistemlerin entegrasyonu için Microsoft’un yerine BlackBerry ile çalışmayı seçmişti! Bu yeni gelişme Ford’un ürün gamını da etkileyecek mi, orası henüz belli değil.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version