Anasayfa Haber Crytek’te Neler Oluyor?

Crytek’te Neler Oluyor?

Crytek Logo

Yerli Kardeşler tarafından kurulan ve Crysis serisi ile ünlenen Crytek firmasının ABD ofisindeki durumların gergin olduğu ortaya çıktı.

1999 yılında Almanya’daki gurbetçi 3 Türk tarafından kurulan Crytek firması için işler yolunda gidiyor gibi gözükmüyor. Mali sıkıntılar ile boğuştuğu söylenen firmanın ABD ofisinde çıkan problemler, Crytek’in kapanacağını mı işaret ediyor?

Austion, Texas’ta bulunan Crysis ofisinde durumların gergin olduğu belirtiliyor. ABD ofisi CEO’su ve birçok üst düzey yönetici ödeme sorunlarından ötürü firmadan ayrıldı. Geçtiğimiz hafta birçok çalışan da firmadan ayrıldığını ya da ayrılacağını belirtmişti.

Cevat Yerli’nin Austin’e giderek ofisteki durumları yatıştırmaya çalıştığı belirtiliyor. Bankada yaşanan problemlerden ötürü maaşların yatmadığını, sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirtmiş. Benzer sorunların Frankfurt ve Birleşik Krallık ofislerinde de yaşandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz Mart ayından bari mali sıkıntılarla boğuştuğu söylenen Crytek, Homefront: The Revolution oyunun yayın haklarını da Deep Silver firmasına devretmişti. Crytek şu aralar Warface ve Arena of Fate yapımlarıyla ilgileniyor. Bakalım ünlü firmanın akıbeti ne olacak?