Anasayfa Makale Twitter’da Takip Listeleri Nasıl Oluşturulur?

Twitter’da Takip Listeleri Nasıl Oluşturulur?

Twitter

Kullanıcıları kategorilere ayırıp daha etkili takip sistemi oluşturmak için Twitter’ın listeleme özelliğinden faydalanabilirsiniz.

Twitter’da takip ettiğiniz kullanıcıların attığı tweetleri görebiliyorsunuz. Peki gözden kaçırdığınız tweetler oluyor mu? Eğer ciddi miktarda kullanıcı takip ediyorsanız her bir tweete erişmeniz mümkün değil. Ancak takip ettiğiniz kullanıcıları listeler sayesinde kategorilere ayırarak gerçekten önemsediğiniz tweetleri ayrı bir pencerede görmeniz mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları izleyin.

Twitter’ın sağ üst köşesindeki çark simgesine tıklayın ve Listeler bölümünü açın. Sağ tarafta bulunan “Liste oluştur” sekmesinin altındaki “Yeni liste oluştur” seçeneğine tıklayın. Oluşturacağınız listeyi adlandırın ve “Listeyi kaydet” seçeneğine tıklayın.

yeni liste

Listenizi oluşturduktan sonra, listeye eklemek istediğiniz kullanıcıların profiline girin ve çark simgesinin altındaki “Listeye ekle veya listeden çıkar” seçeneğine tıklayın.

listeye ekle

Karşınıza çıkan pencereden, kullanıcıyı eklemek istediğiniz listeyi işaretleyin ve pencereyi kapatın.

listelerin

Listenizde bulunmasını istediğiniz kullanıcıları ekledikten sonra profil sayfanıza girin. “Daha fazla” sekmesinin altındaki “Listeler” seçeneğine tıklayın. Karşınıza oluşturduğunuz listeler çıkacaktır.

liste

Bu aşamadan sonra sadece oluşturduğunuz listedeki kullanıcıların akışlarını görmek için listeye tıklamanız yeterli.
liste 2