Anasayfa Haber Google, Develeri Kullanıyor

Google, Develeri Kullanıyor

Google, sokakları görüntülemek amaçlı kullandığı kameraları şimdi de develere takıyor.

Google, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Liva Çölü’nü görüntülemek adına ilginç bir yönteme başvurdu. Daha önce Google Street, kullanıcılarına sokakların görüntü kayıtlarını bir arabaya yerleştirilmiş kamera tarafından sunuyordu. Ancak Google, Arabistan’ın doğal güzelliklerinden biri olan Liva Çölü’nü görüntüleyebilmek için bir deveye bağlanmış ve 360 derecelik açıdan görüntü kaydedebilen kamera kullandı.

Bu çölde ilgi çekici farklı detaylar var, örneğin boyları 25 ile 40 metre arasında değişen kum tepecikleri oldukça estetik bir görünüme sahip. Ayrıca bu bölge, Eski Taş Çağı’nda insanlar arasında yerleşim için popüler bir bölgeydi. Bugünlerdeyse çöl kumlarını seven turistlerin tatillerini geçirebilmeleri için güzel bir yer. Street View kullanıcıları bölgede bulunan Liva Vahası’nda sanal bir tur yapabiliyorlar. Liva Vahası, Arap yarımadasının en büyük vahası olma niteliğini taşıyor.

Kumlarla arası iyi olmayan kişiler için palmiye tarlaları da görülmeye değer. Zira palmiye ve meyvesi olan hurma, Araplar için önemli kültürel sembollerden. Ayrıca çöllerde bir deveyle gezmek doğaya karbon salmayacağından çevre dostu bir çözüm. Hem devenin kokusunu da hissetmeyeceğiz, sadece kameranın operatörü kokuyu çekmek zorunda!