Anasayfa Haber Assassin’s Creed Unity NVIDIA GameWorks Desteğiyle Geliyor

Assassin’s Creed Unity NVIDIA GameWorks Desteğiyle Geliyor

NVIDIA ile arası epey iyi olan Ubisoft, yeni oyunu Assassin’s Creed Unity’de firmanın bazı özel teknolojilerini kullanacak.

Ortam ışıklandırması, temporal anti-aliasing, yumuşak gölgeler ve GeometryWorks tessellation, Ubisfot’un yeni oyunu Assassin’s Creed Unity‘de yer alacak olan NVIDIA teknolojileri arasında. 11 Kasım’da çıkacak olan oyun, serinin en çok beklenen oyunlarından biri.

Oyundaki en büyük NVIDIA GameWorks özelliği Horizon Based Ambient Occlusion Plus (HBAO+) olacak. Bu özellik sayesinde oyundaki nesnelerin ortam ışığına ne kadar maruz kalması gerektiği çok daha gelişmiş hesaplamalarla belirleniyor ve bu sayede oyun içi ışıklandırma gerçeğe çok daha yakın bir hal alıyor. Evrensel ışıklandırmanın limitinden dolayı yanlış ışığa sahip olan bölgeler ise karartılıyor. Tüm bu işlemler esnasında NVIDIA GPU kullanılarak sahneler ve nesnelerin geometrisi analiz ediliyor ve hem sahne hem de ortam ışıklandırması daha iyi hesaplanmış oluyor.

HBAO+’a ek olarak Ubisoft oyuna GeometryWorks Advanced Tessellation, Temporal Anti-alising (TXAA) ve Percentage-Closer Soft Shadows (PCSS) özelliklerini de eklemiş.TXAA ve PCSS halihazırda piyasada olan Assassin’s Creed IV: Black Flag oyununda vardı. Öte yandan GeometryWorks Advanced Tessellation, NVIDIA’ya göre DirectX 11’de yer alan Tessellation gibi çalışmasına rağmen HBAO+ ve PCSS ile daha iyi sonuç veriyor.

Ubisoft’un Assassin’s Creed Unity’si inanılmaz grafikleri ile oyuncuları şimdiden büyülemiş durumda. Oyun önümüzdeki ay piyasada olduğunda NVIDIA GPU sahipleri tüm bu özelliklerle daha da iyi bir görsel şölen yaşayacağa benziyor.

NVIDIA GameWorks hakkında daha fazla bilgi için videonun 20:40 dakikasına gidebilirsiniz: