Anasayfa Haber Assassin’s Creed Unity Notre Dame’ın Tamirinde Kullanılacak

Assassin’s Creed Unity Notre Dame’ın Tamirinde Kullanılacak

Assassin's Creed Unity Notre Dame

Çıkan yangın sonrasında kül olan Notre Dame Katedrali’nin restorasyonu için Assassin’s Creed Unity’den yardım alınacak.

Yaklaşık 850 yıl önce inşa edilen ve Fransa’nın önemli simgelerinden biri olan Notre Dame Katedrali, geçtiğimiz gün çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale geldi.

850 yıllık tarihin yanıp kül olmasından sonra, restorasyon çalışmalarına hız kesmeden başlandı. Söz konusu bu çalışmalar doğrultusunda birçok mimarın Notre Dame kilisesinin yangından önceki görüntülerini incelemeye başladığını görüyoruz.

Görsel olarak tanımlanan her türlü ögeyi inceleyeceklerini belirten yetkililerin ayrıca, Fransa’da geçen Assassin’s Creed Unity oyununda da yardım alacakları ortaya çıktı.

Assassin's Creed Unity Notre Dame

Norte Dame Tamirine Assassin’s Creed Unity Yardımcı Olacak

Bilindiği üzere Ubisoft, Assassin’s Creed Unity‘de 17 yüzyılın Paris şehrini birebir aynı şekilde oyuna aktarmıştı. Şehrin birçok önemli simgesini detaylı bir şekilde oyuna ekleyen Ubisoft, 17. yüzyılın Paris temasını oldukça güzel yansıtmıştı.

Söz konusu oyunda yangında hasar gören kiliseyi de birebir aynı şekilde oyunculara lanse eden Ubisoft, böylece daha önceden hazırlamış olduğu detaylı 3D model ile mimarların restorasyon çalışmalarına ışık tutacak.

Paylaşılan bilgilere göre, yetkililerin elinde bulunan en detaylı 3D modelin Ubisoft’un hazırlamış olduğu model olarak gösteriliyor.

İlginizi Çekebilir: Apple, Notre Dame Katedrali’ne Destek Verecek