Anasayfa Haber Samsung Televizyonlara Sony Oyunlar Geliyor

Samsung Televizyonlara Sony Oyunlar Geliyor

Samsung Smart TV LED ES8000

Sony’nin Playstation Now servisinden yakında Samsung televizyon sahipleri de faydalanacak.

Bir süre önce Sony tarafından başlatılan Playstation Now servisi, Playstation 3 oyunlarının PS3 konsol dışındaki cihazlarda da oynanabilmesini hedefleyen bir hizmet. İnternet üzerinden streaming olarak PS3 oyunlarını oynatan bu servisten, Sony konsol ve televizyonlarına sahip olanlar faydalanabiliyorlardı.

Halen Beta aşamasında olan servisin sunduğu 200 civarındaki PS3 oyunu yakında Sony dışındaki markaların cihazlarında da oynanabilir hale gelecekler. Müşteri portföyünü genişletmeyi hedefleyen Sony, bunun için Samsung ile anlaşmış bulunuyor. Buna göre Samsung Smart TV kullanıcıları, sadece Dual Shock 4 oyun kumanda cihazını alıp televizyonlarına bağlayarak, internet üzerinden PS3 oyunları streaming olarak oynayabilecekler.

Ancak bu servis şimdilik sadece Kuzey Amerika kıtasında bulunan ABD ve Kanada sınırları içindeki kullanıcılar için kullanılabilir olacak. Ayrıca henüz hangi Samsung Smart TV modellerinin destekleneceği de belli değil. Tabii bu hizmet için iyi bir internet bağlantı hızı gerekeceği de unutulmamalı.

Ancak Sony’nin bu girişimi sadece eski PS3 oyunlarından para kazanmayı hedeflemiyor. Şirket bu sayede bir sonraki Playstation 5 konsolunun klasik bir tasarıma mı sahip olacağını, yoksa tamamen streaming teknolojisi üzerine mi kurulacağına karar vermeye çalışıyor. Bu konuda şirket içinde tartışmaların sürdüğü doğrudan şirket tarafından da doğrulanmıştı.