Anasayfa Haber Microsoft Yola Spartan İle Devam Edecek

Microsoft Yola Spartan İle Devam Edecek

Windows 10 ile beraber pek çok değişiklik yapmayı amaçlayan Microsoft, web tarayıcı konusunda da yeniliğe gidiyor.

Microsoft’un Internet Explorer web tarayıcı yazılımı 1995 yılından beri şirketin envanterinde önemli bir yer tutuyor. Ne var ki Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi çok daha hızlı tarayıcılar karşısında bir türlü tutunamayan Internet Explorer, özellikle son yıllarda büyük kullanıcı kaybetti.

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemiyle beraber Spartan kod adlı yeni bir Internet Explorer sürümünü piyasaya süreceği bir süredir söyleniyordu. Ancak söylentiler durumun çok daha farklı olduğu yönünde yoğunlaşıyor. Sızan bilgilere göre Spartan kod adlı web tarayıcısı, gerçekte sadece yeni bir Internet Explorer sürümü değil. Aksine tamamen yeni ve farklı bir yazılım!

Microsoft’un Spartan projesiyle tıpkı Chrome gibi çok daha hafif ve hızlı çalışan bir tarayıcı ortaya koymayı amaçladığı söyleniyor. Bu yeni tarayıcı her açıdan Internet Explorer’dan farklı olacakmış. Ne var ki Spartan sonradan yayınlanacak, beklendiği gibi Windows 10 ile birlikte piyasaya çıkmayacakmış. Spartan’ın masaüstü ve mobil için optimize edilmiş farklı sürümlerinin de bulunacağı söyleniyor.

Microsoft’un Windows 10 ile yine Internet Explorer 11 sürümünü yayınlayacağı söyleniyor. Böylece işletim sisteminde yine bir web tarayıcı bulunacak. Özellikle kurumsal uygulamalarda Internet Explorer yazılımı hayli önem taşıyor ve son kullanıcılar tercih etmeseler bile yıllardır ayakta kalmasının en önemli sebeplerinden biri de bu. Spartan ise kurumsal müşteriyi değil, son kullanıcının istekleri dikkate alınarak hazırlanıyormuş gibi görünüyor.