Anasayfa Haber Kim Dotcom’dan Skype’a Rakip: MegaChat!

Kim Dotcom’dan Skype’a Rakip: MegaChat!

Şimdilerde Yeni Zellanda'da yaşayan Bay Dotcom, amaçlarından vazgeçmiyor.

MegaUpload ile tanınan Kim Dotcom, şimdi MegaChat ile Skype’a meydan okuyor. İşte MegaChat’in farkı…

Kim Dotcom daha önce MegaUpload ile tanındı. Ancak bu online dosya sistemi korsan kullanımlar yüzünden başına pek çok dert açtı. Yeni girişimlere başlayan Kim Dotcom, son dönemin popüler uygulama kategorisine farklı bir soluk getirmeyi amaçıyor: Şifrelenmiş Chat.

Uçtan uca şifrelenmiş ses ve video görüşme servisi MegaChat, internet tarayıcı üzerinden çalışacak. Yeni ortaya çıkan MegaChat henüz beta aşamasında ama daha hizmete girdiği ilk saat içerisinde yarım milyondan fazla şifreli video görüşme hizmeti sundu.

Kim DotCom yakında metin mesajlaşma ve video konferans özelliklerinin de etkin olacağını belirtti. Kim Dotcom kendisini bir internet özgürlük savaşçısı olarak nitelendiriyor. Şifreli görüşme imkanı da farklı ülkelerin hükümetlerinin görüşmeleri dinleme kararlarına karşı internet kullanıcılarının desteğini alacak, popüler bir hamle.

Kim Dotcom’un başını ağrıtan sayısız suçlamadan kurtulması, internet girişmciliğini tam gaz sürdürmesi ve kadar hızlı bir biçimde vatandaşları dinlenmekten koruyan, şifreli bir video chat hizmetini kurması son derece ilginç. Bakalım, MegaChat’in akibetini ve gerçekten gizli- güvenli olup olmadığını zaman gösterecek.

MegaChat’e buradan erişebilirsiniz…

Güven veren bir yüz...
MegaChat