Anasayfa Makale Denetim Masasının Kontrolünü Elinize Alın!

Denetim Masasının Kontrolünü Elinize Alın!

Windows’un az bilinen bu özelliği sayesinde Denetim Masası’nın tüm özellikleri emrinizde olacak.

Denetim Masası yıllardır bilgisayarı kontrol etmek için Windows’ta kullandığımız en önemli araç. Ancak kimi zamanlarda Windows’un bu temel aracında aradığınız ayarları veya özellikleri bulmak oldukça zor olabiliyor. Farklı kategoriler ve alt menülere ayrılan Denetim Masası’nı daha kolay gezmek için yapmanız gereken şey ise GodMode klasörünü oluşturmak.

Windows 7, 8 ve 8.1’de Denetim Masası’ndaki bütün özellikleri listelemek için kullanılan bu özel klasörü, Microsoft’un son işletim sistemi Windows 10’da da oluşturabilmek mümkün. Bunun için yapmanız gereken şey yeni bir klasör oluşturup şu şekilde adlandırmak:

GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Bu işlemden sonra GodMode adında bir klasör oluşacak ve Denetim Masası’nda bulabileceğini bütün ayarların listesi karşınıza çıkacaktır. Bu sayede aradığınız ayarları veya özellikleri çok daha kolay bulabileceksiniz.

GodMode ismi, yıllar önce bu özellik ilk ortaya çıktığında Denetim Masası’na tam ulaşım sağladığı için verilmişti. Yani bu ismi değiştirebilmeniz mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken şey ise klasörü isimlendirirken GodMode yerine istediğiniz ismi yazmak.