Anasayfa Oyun Galakrond’s Awakening Adventure İncelemesi

Galakrond’s Awakening Adventure İncelemesi

Geçtiğimiz ay sizlere Galakrond’s Awakening’in yeni kartlarını, metasını ve diğer detaylarını tanıtmıştık. Bu kez dört haftalık bir maceraya dönüşen Galakrond’s Awakening Adventure modu incelemesi ile karşınızdayız.

Galakrond’s Awakening, Heartstone’nun yeni hikaye çizgisini son derece güzel özetleyen bir macera paketi. Bu macerada hem iyiler (League of Explorers) hem de kötülerle (League of E.V.I.L.) oynayabiliyor, geniş ölçekte hikayeyi iki tarafından da görebiliyorsunuz. Bir taraf Galakrond’un dehşetini Azeroth üzerine salmaya çalışırken, diğerleri bu öfke fırtınasını dindirmek için çabalıyor.

Galakrond’s Awakening içerisinde birbirinden farklı ve özel karşılaşmaları içeren toplam 24 farklı hikaye bölümü yer alıyor. Oyun boyunca seçtiğimiz tüm kart desteleri önceden belirlenirken, seçtiğimiz kahramana veya kötü karaktere göre farklı sinerjiler, farklı çözüm yolları buluyoruz.

Bu yeni maceranın en güzel özelliği ise tıpkı ilk dönemdeki ek paketler gibi daha çok hikaye anlatmaya odaklanmış olması. Önceden belirlenen kartlarla oynamak sizi biraz sınırlıyor olsa da, herhangi bir deste yapmak zorunda olmadığınız için mücadelelere ve arka planda dönen olaylara çok daha rahat odaklanıyorsunuz. Hikaye bölümlerinde yönettiğiniz her bir karakter zaten uzun zamandır Hearthstone’nun büyük bir parçası olduğu için, kolayca ısınıyor ve onların gelişen olaylar karşısındaki tepkilerine ortak olabiliyorsunuz.

Blizzard uzun süredir Hearthstone’a özel karakterler oluşturmak için çaba gösteriyor. WoW dünyasında alıştığımız ana karakterlerden olabildiğince uzaklaşarak, farklı hikayelere adım atmamızı sağlıyor. Bu konuda gerçekten çok başarılılar ve artık tüm Hearthstone dünyası iki karşıt gücün birbiriyle kapışması olarak algılanıyor. Bir tarafta League of E.V.I.L., diğer tarafta League of Explorers.

Ücretli bir macera paketi olan Galakrond’s Awakening’in ilk bölümü tüm Hearthstone oyuncularına ücretsizken, diğer bölümleri oynamak için tüm macerayı satın almanız gerekiyor. Hikaye başta da bahsettiğimiz gibi Galakrond’un geri getirilme çabaları üzerine şekillenirken, ana hikaye örgüsü aslında League of Explorers üzerinden ilerliyor. Yani en nihayetinde Blizzard’ın ana hikaye yolu iyilerden geçiyor.

Elbette bir Adventure mode klasiği olarak kazandığınız savaşların ardından özel kartlar kazanıyor ve bu kartları normal oyunda kullanacağınız destelere ekleyebiliyorsunuz. Genel olarak zorlu savaşlarla geçen 24 bölüm size 5 – 6 saatlik bir oynanış süresi sunuyor. Elbette bazı zorlu savaşlar yüzünden bu süre bazı oyuncular için birkaç saat daha uzun sürecektir.

Sonuç olarak Blizzard, Hearthstone’u ve Hearthstone hikayesini her geçen gün WoW’dan biraz daha uzaklaştırıyor. Artık iyice oturan karakterleri, eğlenceli diyalogları ve biribirinden zorlu savaşlarıyla Galakrond’s Awakening, şu ana kadar yapılan en güzel macera paketlerinden biri. Eğer hikayeyi merak ediyorsanız, ilk bölümü ücretsiz bir şekilde oynayabileceğinizi de unutmayın.