Anasayfa Haber FIAT 124 Yeniden Doğuyor!

FIAT 124 Yeniden Doğuyor!

Fiat Chrysler ve Mazda arasındaki işbirliği, MX-5 modelinin hiç beklenmedik yeni bir varyasyonuna hayat verecek.

Mazda’nın efsanevi Miata modeli ilk çıktığı günden beri kendine hayli tutkulu bir hayran kitlesi edindi. Klasik İngiliz spor otomobillerinin felsefesini Japon teknolojisiyle birleştiren Miata, Amerika gibi büyük otomobil seven ülkelerde pek ciddiye alınmasa da, dünyanın kalanında hayli sevildi.

Zaman içinde MX-5 adını alan serinin dördüncü nesil kasası 2016 yılında yollarda olacak. 1,5 ve 2 litre motorlu seçenekleri sunulacak olan yeni MX-5, ilk nesilden çok daha hafif bir kasaya sahip olacak şekilde tasarlanmış. Ancak Mazda amblemi MX-5 konseptine hayran sürücülerin piyasadaki tek seçeneği olmayacak gibi görünüyor.

mazda-mx-5

İtalyan Fiat ve Amerikalı Chrysler şirketlerinin birleşmesinden doğan Fiat Chrysler ile Mazda arasındaki iyi ilişkiler, MX-5’in bir de Fiat armalı varyantının çıkacağına işaret ediyor. Bizzat Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne tarafından yapılan bir açıklama bunu doğrular nitelikte.

CEO’ya göre Fiat amblemiyle satışa çıkacak olan yeni iki kapılı spor otomobil doğrudan yeni MX-5 temel alınarak hazırlanacak. Fiat bu yeni modele 124 adını vermeyi planlıyor! Yukarıdaki fotoyu dikkate alırsak, bizim Türkiye yollarında görmeye alıştığımız klasik Murat 124 ile pek benzer tarafı olmayacağı çok açık.