Anasayfa Haber Star Trek Online’da Spock’un Heykeli Dikildi

Star Trek Online’da Spock’un Heykeli Dikildi

Star Trek Online’da Vulcan gezegenine dikilen heykel, oyuncuların devamlı ziyaret ettiği yerlerden biri oldu.

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden aktör ve sanatçı Leonard Nimoy, Star Trek evreninin kilit karakterlerinden biri olan Spock ile ün kazanmıştı. Aktörün kendi hayatındaki kültürel ve felsefi çatışmalarından yola çıkarak canlandırdığı Spock karakteri, bilim-kurgu sevenler arasında insanın kendini arayışını sembolize eden bir ikon haline gelmişti.

Aktörün vefatından sonra halen piyasadaki en önemli Star Trek oyunu olan Star Trek Online yapımcıları harekete geçmişti. Spock karakterinin anavatanı olan Vulcan gezegenine dikilen anıt, hem hayali Spock karakterini, hem de onu canlandıran Leonard Nimoy’u onurlandırıyor. Ancak Vulcan’daki anıt oyundaki tek anıt değil.

Vulcan dışında iki noktada daha Spock adına dikilmiş anıtlar mevcut. Bunlardan biri Dünya gezegeninde, diğeri ise New Romulus kolonisinde yer alıyor. Bu anıtlarda aynı zamanda DeForest Kelley, James Doohan, Majell Barrett gibi önemli aktörler ve Star Trek’in yaratıcısı Gene Rodenberry adına da yerleştirilmiş hatıra plakaları bulunuyor.

Eğer Star Trek evrenine çok meraklıysanız, siz de Star Trek Online‘a katılarak bu dünyaları yakından görebilirsiniz. Oyun dört seneden fazla bir süredir yayında, piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra ücretsiz hale gelmişti. Mükemmel bir MMORPG olduğu söylenemez ama halen internet üzerinde Star Trek temalı çok fazla seçenek yok.