Anasayfa Haber Gears Of War 4 Hangi Konsola Çıkacak?

Gears Of War 4 Hangi Konsola Çıkacak?

Yeni Gears of War oyununu yapmakta olan stüdyodan, oyunun hangi konsola çıkacağına dair resmen açıklama geldi.

Microsoft’un bir süre Gears of War markasını resmen satın almasının ardından, Black Tusk Studios serinin yeni oyununun yapımına başlamıştı. Oyunla ilgili basına pek fazla bilgi sızmıyor, ancak önümüzdeki E3 fuarında resmen tanıtılması bekleniyor.

Bu arada Black Tusk Studios’tan Jack Felling tarafından atılan bir tweet, bir süredir oyunun hayranları arasında dönen tartışmaya nokta koydu. Gears of War 4’ün sadece Xbox One için çıkarılacağını vurgulayan Felling, Xbox 360 sahiplerinin ümitlerini kırmış oldu.

Aslında bu çok da şaşırtıcı bir gelişme değil. Pek çok oyun firması halen üzerinde çalıştıkları oyunların Xbox 360 ve PS 3 sürümlerini teknik sebeplerle iptal ettiler. Yeni duyurulan oyunlar da artık sadece son nesil konsollar için hazırlanıyor, önceki nesil için geliştirilmekte olan hiç oyun kalmadı denebilir.

Tabii bir başka sıkça sorulan soru da, Gears of War 4’ün Windows PC sürümünün çıkıp çıkmayacağı, ancak buna da açıkça cevap verilmemesine karşın sonuç şimdiden belli. Microsoft bu seriyi hep Xbox konsollara özel olarak tuttu ve böyle de devam etmeye kararlı. O yüzden PC sürümünü görmeyi beklememek gerekiyor.