Anasayfa Haber Bülten MSI GTX 980Ti Lightning Ekran Kartı Duyuruldu

MSI GTX 980Ti Lightning Ekran Kartı Duyuruldu

MSI, Lightning serisi ekran kartları ailesinin son üyesini resmi olarak duyurdu.

MSI GeForce GTX 980Ti Lightning, yeni teknolojisiyle önceki nesilden bu yana daha da geliştirilen, başarısı kanıtlanmış TriFrozr, Torx Fan, SuperPipe ve Military Class 4 bileşenleri bir arada sunuyor. GTX 980Ti’de kullanılan geliştirilmiş TriFrozr tasarımı, 3 adet 90mm Torx fan ile hem geleneksel fan bıçakları, hem de ısı dağılımı için tasarlanan dispersiyon bıçaklarını bir arada sunarak, kısa sürede büyük miktarda hava akımı üretirken aynı zamanda sessiz kalmayı başarıyor. 3 adet 8mm SuperPipe soğutma borusu, sıcaklığı çok daha hızlı ileterek 700W gücünde ısı dağılımına sebep oluyor.

Çift BIOS ve Geliştirilmiş Güç Tasarımı

İleri düzeydeki hızaşırtmacılar, kart üzerindeki özel LN2 BIOS’u kullanarak hızaşırtma rekorlarına özel donanım değişimleri yapmadan ulaşabilirler. Sınırlandırmalar kaldırılarak ekran kartının kilitsiz gerçek potansiyeli ortaya çıkıyor. Geliştirilmiş güç tasarımı, diğer modellere göre çok daha fazla güç fazı kullanımı ile kartın her zaman ihtiyaç duyduğu güce ulaşmasını sağlıyor. Özel üretim, 10 katmanlı devre kartı üzerinde 12 GPU fazı ve 3 bellek fazı bulunuyor.

Military Class 4 Bileşenler

Military Class 4 bileşenlerle donatılan MSI GTX 980Ti Lightning, en yüksek kalite ve kararlılık için tasarlandı. Bu bileşenler tarafsız bir laboratuvarda zorlu testlerden geçirilerek askeri standartlara sahip oldukları onaylandı. 60A güç fazlı DrMOS ile gerekli miktarda güç garantilenirken Hi-C CAP çekirdekler, Super Ferrite endüktör bobinleri ve Dark Solid CAP kapasitörler LIGHTNING ekran kartının mümkün olan en iyi performansta çalışmasını sağlıyor.

Tümleşik ve tamamen kontrolünüzde

3×3 OC kitleri ile GTX 980Ti LIGHTNING’in kontrolü tamamen sizde. V-Check point voltaj kontrol noktaları ile GPU, Bellek ve PLL voltajlarını hatasız olarak ölçebilirsiniz. Triple Temp Monitor, GPU, bellek ve PLL sıcaklıklarını gerçek zamanlı olarak izleyebiliyor. Triple Overvoltage ise bu bileşenlera giden gücü arttırarak daha yüksek saat çarpanları elde edebilmenize olanak tanıyor.

Mystic Light

Mystic Light ile kendi renk şemanızı yaratabilirsiniz. Renk paletinden istediğinizi seçerek sisteminizin tasarımını değiştirin. PC’nizdeki kolay kullanımlı Mystic Light yazılımı ile istediğiniz zaman başka bir renkle değiştirerek, bilgisayarınızın ışıklandırmasını farklı kılabilirsiniz.

Teknik Özellikler

GTX 980Ti Lightning
GPU NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
İşlemci sayısı 2816
Çekirdek saat frekansı 1304/ 1203 MHz
Bellek saat frekansı 7096 MHz
Bellek boyutu/tipi 6GB GDDR5
Bellek veriyolu 384-bit
Boyutlar/Ağırlık 330x140x53 mm/ 1365 g

23 Yorumlar

  1. Görmemişin kapasitörü olmuş tutmuş reklamını yapmış. Araba sektöründe hyundai neyse MSI’ı ona benzetiyorum. Evga ve Asus’taki aşk bu markada yok, hissettirmiyor. Samsung gibi araklama idare ediyor heralde..

      • 1200 liraya Maximus VII Formula Watch Dogs edition aldım. Rog front base ile birlikte kullanıyorum. Söyle bu duyguyu MSI bana neyle yaşatabilir, sosyaldeki 15 yaşındaki bebelerin ejderha sevgisi gibi bişey değil bu :)

        • Beğenmediğiniz her şeyi “15 yaşındaki bebe” mantığına sığdırmanız ne kadar zeka dolu bir bünyeye sahip olduğunuzun göstergesi yalnız, tebrik ederim.

          • Yav he he. O mesajdan zeka tespiti yapıp o tespite gerçekmiş gibi davranmana kaç puan ? 11 boyutlu bozonik süper sicim teorisi üzerine tezim var mesela benim ne olacak şimdi ? Bir şey ispatlamak için değil asıl senin ilk fırsatta açık bulup kendi mantığına sığdırman üzücü.

            Diğer insanları boş ver de, insan kendi bünyesini tanıyamadımı daha kötü kardeşim..

          • “11 boyutlu bozonik süper sicim teorisi” üzerine tezinin olması çok hoş, burada bizimle paylaştığın için de ayrıca teşekkür ederim. Bir şeyi ispatlama çabam yok ama göründüğü üzere senin sanırım biraz var. Yalnız, ben kendi bünyemi tanıyorum, burada sorun yok. “Yav he he” şeklinde cümleye başlamandan belli tartışma kültürün. Ben kendime dokuz puan veriyorum, bir puanı da senin gibi seviyesiz birine bu kadar uzun cevap verdiğim için kırdım.

    • Ne alaka ki anlayamadım zevkler ve renkler tartışılamaz kaldı ki msi de en az asus kadar köklü bir firmadır üstelik bu gaming akımınıda msi başlatmıştır hemen ardından asus rogla gigabyte g1 ile takip etmiştir ama bana kalırsa pc mate bile yeterli kullandıkları bileşenlerde kaliteli gerçekten asusda kullanmış birisi olarak sölüyorum eger seçme şansım olsa asus msi gigabyte gibi markalar arasından en ucuz olanı seçerdim çünkü 3 üde oldukça kaliteli köklü markalar 3 ününde sıkıntı çıkarmıyıcagını düşünüyorum.

  2. Bu ashes of singularity dx 12 benchmarklarini gordukden sonra nvdia icin durum cok vahim deil 980 ti lightning almak kimse 750 ti bile satin almaz

  3. 4000TL olur buda artık :) Dolar kuru yüzünden GTX950 bile GTX960 ile aynı fiyata çıktığına göre. Artık donanım işi zengin işi.

  4. R9 fury x, nano gibi ekran kartlarını ne zaman inceleyeceksiniz ve ddr4 z107 tabanlı sistem rehberi yapacaksınız r9 390x 980 gibi üst düzey kartları birlikte karşılaştırmalı bir inceleme yapmayı düşünüyor musunuz? Nvidia kartları amdye göre erken çıkartmıştı yeni nesil nvidia kartlar ne zamana çıkar teşekkürler.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version