Anasayfa Haber Twitter İçin Yeni CEO Seçildi

Twitter İçin Yeni CEO Seçildi

Twitter’ın kurucularından Jack Dorsey, firmanın liderlik koltuğuna oturdu.

Dünyaca ünlü sosyal paylaşım ağlarından Twitter, 2010 yılından bu yana firmanın başında yer alan Dick Costolo’nun geçtiğimiz Haziran ayında görevinden istifa etmesinden sonra yeni bir lider arayışı içerisindeydi. Yeni CEO belirlenene kadar Twitter’ın kurucu isimlerinden Jack Dorsey geçici olarak liderlik koltuğuna oturmuştu. Yönetim kurulunun aldığı son kararla birlikte Jack Dorsey ile yola devam edilecek.

Dorsey, böylelikle Twitter’a ikinci kez liderlik etmiş olacak. Kendisi Twitter ilk kurulduğunda da CEO’luk yapmış, ancak 2008 yılında yerine Evan Williams atanmıştı. Dorsey’nin iş hayatı bundan böyle epey yoğun geçecek gibi görünüyor. Zira Twitter dışında yine kendi kurduğu firmalardan biri olan Square için de CEO’luk yapmaya devam ediyor. Kendisi Twitter’dan yaptığı açıklama ile iki firmaya birden CEO’luk yapacağını resmen doğruladı.

Jack Dorsey’nin artık kalıcı lider seçilmesiyle beraber şirket kararları verilirken daha cesur adımların atılması bekleniyor. Twitter’ın meşhur 140 karakter sınırının kalkması bunlardan biri olabilir. Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız üzere, firmanın şu sıralar karakter sınırını yeniden düzenleme üzerinde çalışmaları olduğu biliniyor.