Anasayfa Haber Konami, Los Angeles Stüdyosunu Kapattı!

Konami, Los Angeles Stüdyosunu Kapattı!

Konami beklenmedik bir hareketle, Los Angeles stüdyosunu kapattı ve çalışanları işten çıkardı.

Hideo Kojima’nın ayrıldığını ısrarla reddeden Konami, Amerika’nın Los Angeles kentindeki Kojima Productions stüdyosunu beklenmedik biçimde kapattı. Twitter üzerinde işten çıkarılan yapımcıların paylaştığı mesajlardan ortaya çıkan kapatma kararı, en az 32 kişinin işsiz kalmasına sebep oldu.

Yıllar önce Kojima’nın Japonya’daki stüdyosuna yardımcı olmak için kurulan Los Angeles ofisi, zaman içinde 50 kadar geliştiriciye ev sahipliği eder hale gelmişti. Geçtiğimiz yıl Konami LA olarak yenilen adlandırılan stüdyo, Metal Gear Online projesinde önemli bir rol oynuyordu.

Metal Gear Online bir süre PS4 ve Xbox One platformlarına çıkmış, ancak PC sürümünün çıkışı 2016 yılına ertelenmişti. Konami’nin Los Angeles stüdyosunu aniden kapatması yüzünden bu proje de tehlikeye düşebilir. Piyasada dolaşan söylentiler, bu kapatmanın Konami tarafından alınan küçülme kararının bir parçası olduğuna işaret ediyor. Söylentilere göre Konami önümüzdeki yıllarda Metal Gear Online gibi büyük bütçeli oyunları yapmaktan tamamen vazgeçmeyi planlıyor.