Anasayfa Haber NASA Robotlarını Üniversiteye Gönderdi

NASA Robotlarını Üniversiteye Gönderdi

Nasa, R5 Valkyrie serisi robotlarından ikisini okuyup adam olmaları için üniversiteye gönderdi.

Geçtiğimiz günlerde Japonya’da geliştirilen bir yapay zekanın üniversite giriş sınavlarında ulusal ortalamanın üstünde not alarak tasarımcılarını bile şaşırttığını haber yapmıştık. Şimdi de Amerikan uzay ve havacılık ajansı Nasa tarafından geliştirilen iki robotun üniversiteye gönderilmelerini size haber vereceğiz.

Nasa tarafından geliştirilen R5 Valkyrie serisi robotlar fiziksel olarak insanlara benzer tasarlanmış makineler. Bunun en önemli sebebi çeşitli görevlerde insanlara eşlik edecek olmaları. Nasa bu robotları gelecekteki derin uzay uçuşları ve koloni kurma girişimlerinde, astronotlara yardımcı olmaları için gemi mürettebatına katacak. Bu modeller halen prototip seviyesindeler ve geliştirme çalışmaları devam ediyor.

Ancak robotların mekanik gelişimi devam ederken, bir yandan da zihinsel gelişimlerini sürdürmeleri çok önemli. Bunun için de üniversiteye gitmeleri gerekiyor. Ancak tabii ki sınıfta oturup ders dinleyeceklerini söylemiyoruz. Nasa tarafından ikisi de Amerika’nın Boston kentinde bulunan M.I.T. ve Northeastern University yönetimlerine birer tane Valkyrie hibe edilmiş.

İki üniversite de bilim ve teknoloji geliştirme konusunda dünya çapında üne sahipler. Robotik ve yapay zeka gibi konular da ilgi alanları arasına giriyor. Bu üniversitelerdeki ilgili ekipler önümüzdeki yıllar boyunca Valkyrie prototiplerini temel alarak yapay zeka algoritmaları geliştirecekler. Bu sayede yeni teknolojiler üretilecek, hem de bir gün Valkyrie serileri astronotların yanında dünya dışı kolonilerde ve uzay gemilerinde görev yapabilecekler.