Anasayfa Haber Almanya Sürücüsüz Otomobilleri 2020 Yılında Trafiğe Çıkacak

Almanya Sürücüsüz Otomobilleri 2020 Yılında Trafiğe Çıkacak

Sürücüsüz otomobillerle ilgili önemli atılımlar yapan Almanya, 2020 yılında bu otomobilleri trafiğe çıkaracak. 

Dev teknoloji şirketleriyle otomobil üreticilerinin üzerinde ortaklaşa çalıştığı yeni nesil sürücüsüz otomobiller, önümüzdeki süreçte büyük bir pazar haline gelecek. Dolayısıyla bu pazarda pastadan pay almak isteyen şirketler şimdiden önemli yatırımlar yapıyorlar. Hatta geçtiğimiz hafta Samsung ve BMW’nin bu alanda ortaklaşa çalışacağını haber vermiştik. 

Sektörün gelişebilmesi için elbette sürücüsüz otomobillerin aktif şekilde kullanılması gerekiyor. Özellikle Almanya, bu konuda yaptığı açılımlarla birlikte birkaç yıl içinde sürücüsüz otomobilleri yollara çıkarmaya başlayacağını belirtti. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt verdiği bir demeçte, sürücüsüz otomobillerin 2020 yılında yollara çıkacağını belirtti.

Önümüzdeki 4-5 yıllık süreçte atılacak adımlarla birlikte otobanda bu otomobillerin dijital olarak yönlendirilebileceği vurgulanıyor. Hatta bu çalışmalar başlamış durumda ve süreç aktif bir şekilde yürütülüyor. Oluşturulan çeşitli deneme parkurlarıyla birlikte sürücüsüz otomobiller yollarda oluşabilecek tüm durumlara karşı test ediliyor. Test için belirlenen güzergahların sayısı zamanla artırılacak ve otomobillerin yavaş yavaş aktif trafiğe çıkılması sağlanarak denemelere devam edilecek.