Anasayfa Haber Amerika’da Drone Havaalanı Kuruluyor

Amerika’da Drone Havaalanı Kuruluyor

ABD’nin Kolorado eyaletinde kurulan ve yapımı üç yılda tamamlanacak olan dünyanın ilk drone havaalanında, uçuş eğitimi ve bakım – onarım işlemleri gerçekleştirilecek.

Havadan fotoğraf ve video çekimleriyle birlikte hayatımıza yavaş yavaş dahil olmaya başlayan drone’lar, birçok farklı sektörde aktif olarak karşımıza çıkmaya başladı. Günümüzde kargo taşımacılığından yangın söndürmeye kadar birçok farklı görevde kullanılmaya başlanan drone’ların kullanım alanları önümüzdeki dönemlerde daha da artacak gibi görünüyor.

Geçmişte eğlence amaçlı drone kullanımıyla birlikte meydana gelen kazalar, çeşitli önemler alınmasını gündeme getirdi. Amerikan Federal Havacılık Kurulu’nun (FAA), drone’lara kayıt zorunluluğu getirmesiyle birlikte drone uçurmak artık çok daha ciddi bir zemine oturmuş oldu. Hatta drone’lara özel olarak havaalanları da inşa edilmeye başlandı.

drone-havaalani

ABD’nin Orta-Batı bölgesindeki en yüksek eyaletlerden biri olan Kolorado’da dünyanın ilk drone havaalanı hazırlıkları yapılıyor. Üç yıl sürecek çalışmalar sonrasında faaliyete sokulması beklenen drone havaalanı, Boulder şehrinde olacak. Eldorado Droneport olarak isimlendirilecek olan tesiste, drone kullanım eğitimi verileceği gibi, aynı zamanda bakım ve onarım hizmetleri de gerçekleştirilecek.