Anasayfa Haber NASA, Dünyayı Göktaşlarından Korumak İçin Özel Birim Kurdu

NASA, Dünyayı Göktaşlarından Korumak İçin Özel Birim Kurdu

NASA, olası bir göktaşı çarpmasında ülkelerin birbirleriyle iletişime geçmesini sağlayacak ve süreci yönetecek özel birim kurdu.

Birkaç yıl önce Rusya’ya göktaşı düşmesiyle oluşan ciddi hasar, başta NASA olmak üzere birçok farklı kurumu harekete geçirmişti. Dünyayı dıştan gelen tehlikelere karşı korumak amacıyla uzay ajansları çalışmalarını yürütmeye devam ediyor. Olayın gerçekleşmesinden sonra düşen göktaşının ufak boyutları sebebiyle teleskop ve radarlar tarafından tespit edilemediği belirtilmişti.

Göktaşları yalnızca Rusya değil, dünyanın tamamı için büyük tehdit oluşturuyor. Dolayısıyla göktaşı düşmesine karşı dünyayı korumak isteyen bilimadamları, bu kapsamda yeni çözümler üretmeye çalışıyor. Son olarak NASA, dünyaya düşebilecek göktaşlarına karşı ülkeler arasında iletişimi sağlayacak ve süreci yönetecek özel birim kurdu.

Dünyaya yakın 13.500 nesnenin bulunduğunu belirten NASA, olası göktaşı düşmesi durumunda ülkelerin birbirleri arasındaki iletişimi kolaylaştıracak. Üstelik bu 13.500 adet nesnenin sayısının da her geçen yıl 1500 civarında artış gösterdiği belirtildi.

Eldeki teknolojiler dünyaya göktaşı düşmesini engelleyemiyor. Olası bir göktaşı çarpması durumunda bu birim devreye girecek. Böylece bununla bağlantılı afetlerde can kaybının azaltılması için ortak çalışma yürütülecek.