Anasayfa Haber AirMule Ambulans Drone Yaralı Taşıyacak

AirMule Ambulans Drone Yaralı Taşıyacak

Tactical Robotics, yaralıların hızla taşınmasını sağlayan AirMule isimli ambulans drone hazırladı.

İnsansız hava araçları ve drone’lara yönelik yatırımlar devam ediyor. Dünyanın ilk drone havaalanının ABD’nin Kolorado eyaletinde kurulacağını ve yapımının üç yıl süreceğini belirtmiştik. Burada uçuş eğitimine ek olarak drone’ların bakım ve onarım işlemleri de gerçekleştirilecek. Yapılan ciddi yatırımlar, yakın gelecekte bu sektörün daha da büyüyeceğini doğrular nitelikte.

İsrail merkezli Tactical Robotics, aktif olarak birçok farklı alanda kullanılan drone’ları ambulans haline getirdi. AirMule olarak adlandırılan ambulans drone, şu ana kadar karşımıza çıkan insansız hava araçlarından çok daha farklı. Fütüristik bir tasarıma sahip olan AirMule’un asıl amacı, acil durumda olan yaralıların kısa mesafelerde ulaşımını süratle sağlamak.

Drone, büyük yapısı sayesinde iki yaralıyı aynı anda taşıyabiliyor. İlk müdahale için en yakın sağlık birliğine ulaşım sağlayan drone, zorlu şartlarda kısıtlı alanlara iniş yapabilecek şekilde tasarlanmış. Dikine iniş ve kalkış gerçekleştirebilen drone, sayıca fazla yaralının bulunduğu durumlarda hızlı hareket etmesiyle ilk müdahale süresini düşürmeye çalışacak. Çeşitli sağlık ekipmanlarıyla birlikte toplamda 450 kg yük taşıma kapasitesine sahip olan AirMule, bu ağırlıkla 50 km mesafe gidebiliyor.

Ek olarak yük kapasitesinin artırılmasıyla birlikte daha fazla yaralı taşınması söz konusu olabilir. Ayrıca drone’da görev yapacak bir doktor aracılığıyla ulaşım sırasında da ilk müdahale sağlanabilir.