Anasayfa Haber Yeni Nesil İşlemciler Yalnızca Windows 10 Destekleyecek

Yeni Nesil İşlemciler Yalnızca Windows 10 Destekleyecek

Microsoft, yeni nesil işlemcilerde Windows 10 öncesi işletim sistemlerine destek vermeyecek.

Microsoft, geçtiğimiz hafta Windows 8 desteğini kesmişti. Alınan bu kararla birlikte güvenlik dahil hiçbir konuda bu işletim sistemine güncelleştirme yayınlanmayacak. Yazılım devi, kullanıcıların Windows 8.1 ve Windows 10 gibi güncel sistemlere geçiş yapmasını istiyor.

Microsoft’un blogundan son olarak yaptığı açıklama ise, yeni nesil işlemcilerle Windows 10 öncesi işletim sistemlerinin kullanılamayacağı yönünde oldu. En güncel işletim sisteminin kullanımını artırmak için yeni politikalar belirleyen şirket, Intel Skylake sonrası sistemlerde Windows 10’un kullanılmasını neredeyse zorunlu hale getiriyor.

Bu gelişmeyle birlikte Microsoft’un bilgisayar üreticilerini Windows 10’a geçmeleri için zorladığını söylemek mümkün. Elbette ABD merkezli şirket, özellikle kurumsal müşterilerin en güncel Windows’u kullanmalarını sağlamak istiyor. Böylece şirketlerin eski Windows sürümlerinde yaşayacağı güvenlik problemlerinin de ortadan kalkması hedefleniyor.

2016 yılı sonunda Intel’in çıkaracağı 14nm mimarili Kaby Lake işlemcilerde yalnızca Windows 10’a destek verilecek. AMD Bristol Ridge APU ve Qualcomm 8996 (Snapdragon 820) gibi yeni işlemcilerin tüm özellikleri de yine Windows 10’la birlikte kullanılabilecek. Elbette okurlarımız soracak “Daha önceki işletim sistemleri hiç mi çalışmayacak?” evet çalışacak ama işlemci içerisinde yer alan pek çok yeni özellik olmadan çalışacak. Yani eksik bir performans söz konusu olacak ve eski işletim sistemlerinde bu tür sorunlar düzeltilmeyecek.

 

22 Yorumlar

  1. Açık konuşayım, Microsoft’un bu hareketini destekliyorum. Geçmiş yılların sorunlarıyla mı uğraşacağız? Az eski kafalılığı bırakıp teknolojinin hızına ayak uydurmamız lazım.

    • hocam haklısınız kesinlikle fakat w10 hali ortada bukadar sorunlu bi işletim sistemine herkezin gecmesini saglamaları saçma w10 düzeltmeleri lazım artık can sıkıcı hal aldı problemleri eski işletim sistemleri daha stabil çalısıyo suan

      • Bana Windows XP’den sonra ki en stabil işletim sistemi W7 gelmişken şimdi W10’un en stabil işletim sistemi olduğu fikri yatıyor. Tabi sürekli güncellenerek en stabil hale gelmesi şart, bug’lar illa ki olur, benim de kullandığım sistem 5 yıllık olunca haliyle bazı sorunlar meydana geliyor fakat W10 kesinlikle stabil.

        • oyle eski isletim sistemi tabikide kullanılmaması gerekiyo fakat bunu dikte ederek insanlara zorla kullandırılması yanlıs bir hareket w10 biraz pısmesi gerekiyo tam ama yakında stabil bir hal alıcaktır güncellemeler ile

      • Neresi sorunlu acaba sorması ayıp? Microsoft’un şimdiye kadar çıkarttığı en sorunsuz işletim sistemlerinden birisi de W10’dur.

        Bu lafım direk size değil ama kullanamadığımız şeylere bok atmayı çok iyi biliyoruz millet olarak.

        Ek olarak sorununuz nedir, çözüme kavuşturalım.

        • insanları zorla w10 gecirmek nedir peki? w10 kullanıyorum ama mavi ekran hataları görüyorum kullanmasam konusmam zaten

          • Ben sana söyleyeyim neden mavi ekran alıyorsun.

            1) Güncel sürücü kullanmıyorsundur.
            2) Crackli yazılım tonla geziyordur.
            3) Donanımları düzgün takmamışsındır.
            4) RAM yada HDD arızalıdır.

          • sürücülerim güncel asla ve asla crack kullanmam donanımlar düzgün hdd arızalı olabilir %100 kullanım hep

          • Syper burda Windows 10 fanboyluğu yapmanın ne sana ne de başkasına bir faydası yok! Defalarca Windows 10 yüklememe rağmen ve 2016 yılında son teknoloji parçalar ile topladığım bilgisayarımda kullanmama rağmen Win 10’un sorunları bitmek bilmedi. Stabil değil, kararlı değil, hızlı değil ve sürekli problem çıkarıyor sık sık yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Yani kimse Windows 10’u sevmek ya da kullanmak zorunda değil…

          • O zaman biz niye kurduğumuz ve konfigüre ettiğimiz zibilyon tane sistemde sorun yaşamıyoruz ve ilerleyen zamanda da şusu bozuldu, busu bozuldu, çok yavaş vs diye geri bildirim almıyoruz? Asıl sen yapamıyorsun diye işletim sistemine bok atmaya çalışmak ne iş, onu açıkla.

          • İşletim sistemine bug atmaya çalışmıyorum. İşletim sistemi zaten bug dolu. Sen Windows 10 da sorun yaşamıyorsan ne mutlu sana lakin herkes aynı durumda değil. Ben yaşadığım sorunları buraya yazsam spama girer o yüzden yazmıycam.

  2. Böyle birşey yapmaları için önce kararlı bir işletim sistemi yapmaları gerekiyo, Windows 10 gibi her akşam güncelleme yapan, ayarlarının yarısını başka yere yarısını denetim masasına koyan köklü değişiklikler yapmaktan korkan bir işletim sistemine böyle bir zorlama yapmak çok saçma.
    Microsoft önce “doğru düzgün” bir Windows sürümü yapsın sonra zorlamalara başlasın.

  3. Ya şimdi hep yazıyorum ama gene yazayım microsoftun bu hamlesinin sebebi şu piyasadaki aynı işletim sistemli cihazlarının sayısını artırıyor bu şekilde pazar payını artırıp pazardaki yerini değiştirecek.

  4. Diktatör Windows :P
    Şaka bir yana destekliyorum. Bence de en güncel işletim sistemi hangisiyse destek tamamen ona verilmeli.

  5. Windows 7 den sonra 4 yıldır görmedigim mavi ekranı tekrar gösterip hafızamı tazeleyen W10a burdan teşekkürler daha çok yolu var W10un.W8.1 bana daha uygun geldi.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version